O ΠΥΡΓΟΣ

O ΠΥΡΓΟΣ
O ΠΥΡΓΟΣ

Το παραπάνω απόκρυφο προειδοποίησε το άτομο για τη βιασύνη του Αυτή η 16η κάρτα αντιπροσωπεύει τον κίνδυνο να θέλει κάποιος να ανυψώσει τον εαυτό του πέρα από τις δυνατότητές του. Το 16ο γράμμα “AYIN” σημαίνει: Την πτώση του διαχωρισμού των δυνάμεων.

Και πάλι πρόκειται για τον «εσωτερικό ναό» που θα καταστραφεί από τον φωτισμό ή θα προστατευτεί σύμφωνα με την έπαρση/υπεροψία ή την απάρνηση, που θα ζωντανέψει τις προθέσεις του οικοδόμου. Αν ο άνθρωπος περιορίσει τις σκέψεις του για να λύσει τα καθημερινά και κοινωνικά του προβλήματα, τα καταστρέφει ή τα διαχωρίζει από τη βαθιά του ύπαρξη.

Από την άλλη, αν ψάξει την αρμονία με τον Κόσμο, αφήνοντας κατά μέρος τη ματαιοδοξία και την περηφάνια του, θα συμμετάσχει στην αφύπνιση,η πιο λεπτή που αντιπροσωπεύεται ειδικότερα από το Chacra Ajna που αντιστοιχεί στην  επίφυση ή στο κέντρο του εγκεφάλου.

Για να μην χάσει κανείς το κίνητρό του, αυτό σημαίνει να αποκτήσει αυτή τη διαύγεια, που επιτρέπει σε κάποιον να κυριαρχήσει σε όλες τις καταστάσεις, είναι αυτό, που προτείνεται από τον «κορυφαίο θάλαμο» που συμβολίζεται από τον διαφανή κύβο του οποίου η ισορροπία μπορεί και πρέπει να διατηρηθεί στην κορυφή του ο πύργος.

Μετά την καταστροφή της Βαβέλ, λένε ότι ο αρχιτέκτονας που κάλεσε Phaleg, αποσύρθηκε σε έναν τριγωνικό ναό εκεί για να διαλογιστεί μέχρι την ώρα της λύτρωσής του

Υπάρχει το σημάδι για τον Ελευθεροτέκτονα της έναρξης της ερμητικής διδασκαλίας που θα συνεχιστεί στις επόμενες τάξεις.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ