O Τρελός (Τ A O R) = ζητώ

Περιγραφή κάρτας

Ο Τρελός στέκεται στο χείλος ενός γκρεμού. Tο κεφάλι του σηκώνεται προς τον ουρανό. Tα απλωμένα χέρια του είναι σαν να αγκαλιάζουν την αυγή της νέας του ύπαρξής. Τα ρούχα του είναι λαμπερά και χαρούμενα. Τα κόκκινα και κίτρινα άνθη που το κοσμούν υποδηλώνουν το πάθος και τον ενθουσιασμό του για το ταξίδι και την αναζήτηση. Tο εσώρουχο του θυμίζει την αθωότητα & την αγνότητα. Φοράει ένα καπέλο διακοσμημένο με φύλλα δάφνης .Συμβολισμός του ότι ο Τρελός μπορεί να επιτύχει ακόμη και σε αυτό το πρώιμο στάδιο, καθώς είναι γεμάτος με μεγάλη αισιοδοξία και θετικότητα. Το κόκκινο “φτερό στο καπέλο του” συμβολίζει την του πρώτη επιτυχία . Η επιτυχία του να είναι τόσο κοντά στην εκδήλωση.

Ο Τρελός κρατά ένα σακίδιο πάνω στο δεξί του ώμο. Μέχρι στιγμής ο σάκος είναι ελαφρύς. Μέσα του υπάρχουν μόνο τα απαραίτητα για να πετύχει στο ταξίδι του. Η Ράβδος, το Κύπελλο, το Ξίφος και η Πεντάλφα.  Ο Τρελός  δεν το συνειδητοποιεί ακόμα, αλλά καθώς ταξιδεύει, το σακίδιο θα μεγαλώσει και θα γίνει βαρύτερο. Είναι υποχρεωμένος να το γεμίσει με περιττά και επιπόλαια αντικείμενα που θα τον βαρύνουν και θα επιβραδύνουν την πρόοδό του. Ο Τρελός  είναι σαν ένα νεογέννητο μωρό καθώς εισέρχεται στον κόσμο γυμνό και ελεύθερο, αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίσει να γνωρίζει ανθρώπους και να συλλέγει εμπειρίες και πράγματα που μπορεί να τον δεσμεύσουν ή να τον περιορίσουν.

Κρατώντας το σακίδιο του στο δεξί του χέρι (συνειδητό / εξωστρέφεια / αρσενικό) και το γεγονός ότι βλέπει προς τα δεξιά υποδηλώνει ότι είναι πρόθυμος για δράση. Στο αριστερό του χέρι (υποσυνείδητο, εσωστρεφές, θηλυκό) κρατά ευγενικά ένα λευκό τριαντάφυλλο. Το λευκό τριαντάφυλλο συμβολίζει την αθωότητά του και την ομορφιά που βλέπει σε όλους. Ωστόσο, υποσυνείδητα το κρατάει από την άκρη για να αποφύγει το τσίμπημα των αγκαθιών.  Τα τριαντάφυλλα συμβολίζουν την ομορφιά αλλά φέρνουν επίσης μια οδυνηρή υπενθύμιση με τα αγκάθια τους .Ότι μερικές φορές κάποιος πρέπει να σκάψει βαθιά για να βρει την ομορφιά σε ένα άτομο ή μια κατάσταση. Τα αγκάθια συμβολίζουν επίσης για τον Τρελό, ότι η ζωή δεν θα είναι πάντα ένα κρεβάτι από τριαντάφυλλα.

Ο ουρανός είναι λαμπρός κίτρινος και ο λαμπρός ήλιος με τις εκθαμβωτικές ακτίνες του λάμπει πάνω του. Ο καθαρός ουρανός και ο ήλιος υποδηλώνουν την ηλιόλουστη διάθεσή του και τις προοπτικές του στη ζωή. Η αφθονία του κίτρινου υπονοεί ότι τίποτα αρνητικό ή δυσάρεστο δεν άγγιξε ακόμη τη νεανική του ζωή. Ωστόσο τα χιονισμένα βουνά στα δεξιά του υποδηλώνουν την ψυχρή κοινωνία στην οποία υπεισέρχεται. 

Το κεφάλι του Τρελού. γυρίζει προς τα πάνω και προς τα έξω. Θα πρέπει να κοιτάξει κάτω και πάνω από τον ώμο του για να αντιληφθεί τους κινδύνους, αλλά τώρα βιάζεται  για να βιώσει όλες τις χαρές που μπορεί να του φέρει η ζωή. Προς το παρόν ο Ήλιος ζεσταίνει την πλάτη του, καθώς τα χιόνια είναι στα μακρινά βουνά. Δεν έχει βιώσει ακόμα την ψυχρότητα στη ζωή του. Φαίνεται να έχει ντυθεί μόνο για ζεστό καιρό και να μην έχει προετοιμαστεί για την σκληρότητα που θα συναντήσει. Σε αυτό το στάδιο του ταξιδιού του ο Τρελός έχει πολλά να μάθει

Είναι ελεύθερος να είναι αυτός που θέλει και είναι πρόθυμος να διερευνήσει τις δυνατότητές του. Η ελευθερία είναι πάντα έντονα συνδεδεμένη με τον Τρελό και ιδιαίτερα το είδος της ελευθερίας που μπορεί να φέρει μόνο η αθωότητα, η νεολαία και η αφέλεια. Ωστόσο, ο Τρελός αντιπροσωπεύει επίσης την Ελευθερία σε όλα τα επίπεδα. Ελευθερία από τις δικές μας περιοριστικές πεποιθήσεις, ελευθερία από τις δεσμεύσεις που μας δένουν, ελευθερία από τις συμπεριφορές και τις απόψεις των άλλων, ελευθερία από όσους θέλουν να μας ελέγξουν και ελευθερία από την εργασία και απαιτήσεις της κοινωνίας, της παράδοσης και της προβλεψιμότητας.

Ο Τρελός  απεικονίζεται με το ένα πόδι στο έδαφος και το άλλο στον αέρα. Αυτό δείχνει ότι επί του παρόντος δεν είναι πολύ γειωμένος ή σταθερός. Ακόμα και τα βράχια που στέκεται μοιάζουν σαν να κινδυνεύουν να αποστασιοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή καθώς δεν υπάρχει αρκετό υπόβαθρο. Βλέπουμε τον Τρελό στο χείλος του γκρεμού καθώς προετοιμάζεται να κάνει το βήμα προς τα εμπρός στο άγνωστο. Όλοι μας κρατάμε την αναπνοή μας με τρόμο.

Ο Τρελός   δεν ταξιδεύει μόνος του γιατί βλέπουμε ένα μικρό λευκό σκυλί να στέκεται στα πίσω πόδια του Αυτό το μικρό σκυλί είναι η διαίσθηση. Είναι η συνείδηση του Τρελού. που του εφιστά την προσοχή καθώς απομακρύνεται από κάθε ευθύνη Και πάλι, μπορεί να είναι ο πνευματικός του οδηγός ή ο φύλακας άγγελος που τον προσέχει, βοηθώντας, καθοδηγώντας και υποστηρίζοντάς τον στις προσπάθειές του;

Για τον Τρελό καθώς ξεκινάει το ταξίδι του, τίποτα δεν είναι αδύνατο και ο ουρανός είναι το όριο

Ο Τρελός  ζει το παρόν. Το παρελθόν δεν μπορεί να αλλάξει και το μέλλον δεν μπορεί να μετρηθεί. Άρα γιατί να ανησυχείς γι ‘αυτό; . Ο Τρελός  δεν είναι καθόλου ανόητος επειδή κατέχει ένα πνεύμα που συχνά λείπει ή καταπνίγεται στα περισσότερα. Το κλειδί για τον Τρελό είναι η απόλυτη εμπιστοσύνη του στη ζωή και η απόλυτη πεποίθηση ότι θα υποστηριχθεί από το Σύμπαν μόλις απογειωθεί. Είναι σίγουρος για την κρίση του και την ακλόνητη αποφασιστικότητα να επιτύχει στην προσπάθειά του.

Ο Τρελός  αντιλαμβάνεται ότι τίποτα μεγάλο δεν επιτυγχάνεται  χωρίς κίνδυνο και δεν φοβάται να αναλάβει αυτόν τον κίνδυνο. Βρίσκεται έξω από τη σειρά  κανονισμών και πεποιθήσεων που ακολουθούν άλλοι. Ο Τρελός  θέτει τους δικούς του κανόνες και θα τους αλλάξει όσο συχνά αισθάνεται ότι είναι απαραίτητο. Πραγματοποιεί το άλμα  με την πεποίθηση ότι αν αποτύχει να περάσει το τεστ ζωής, η ζωή θα του προσφέρει άλλες ευκαιρίες, ίσως όχι ίδιες ή ίσως ούτε σε αυτή τη διάρκεια ζωής, αλλά ορισμένες θα  έρχονται ξανά και ξανά. Ο Τρελός  αντιλαμβάνεται εκείνους που κάθονται γύρω φοβισμένοι και νευρικοί Δεν έχουν ιδέα τι είναι να είσαι ή να νιώθεις ζωντανός. Ανησυχούν συνεχώς για τον κίνδυνο και το θάνατο, ενώ ξεχνούν να ζήσουν. Θα ήταν χαζός αν προσπαθούσε να τους αλλάξει και να τους ενώσει. Δεν τον καταλαβαίνουν και συχνά τον αναφέρουν ως «εκκεντρικό» ή «περίεργο». Ο Τρελός  είναι χαρούμενος που είναι διαφορετικός και απολαμβάνει τη μοναδικότητά του. Όπως ο αριθμός του, 0 ξεχωρίζει, έτσι και αυτός ξεχωρίζει από το πλήθος και περπατά το δικό του μονοπάτι στη ζωή.

βιβλιογραφία:The Complete New Tarot Paperback by Onno Docters van Leeuwen  (Author), Rob Docters van Leeuwen (Author)

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ