-O TΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ-

-ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ-

Η σφαίρα και ο τομέας του πεπρωμένου

Αυτός ο τροχός αναπτύσσεται σε μια σπείρα και συμβολίζει το νόμο της κυκλικής εξέλιξης, το κλειδί για κάθε δραστηριότητα. Είτε τραβάει (κουβαλάει μαζί του) είτε συγκρατείται από όντα, ιδιαίτερα προσεγμένες εμφανίσεις. Πέρα από αυτόν τον τροχό, βασιλεύει ένας κόσμος ανοησίας και ακινησία στην οποία η σκέψη συμπυκνώνεται.

Αλλά η νοημοσύνη του σε εγρήγορση θα γίνει η κινητήρια δύναμη του τροχού του πεπρωμένου, του οποίου το κέντρο είναι στερεωμένο σημείο, στο οποίο βρίσκει την πηγή της παραγωγικότητας (fencodity). Σε αυτό το τετράγωνο και σταθερό μέρος απελευθερώνονται οι ενέργειες των ζευγαρωμένες ή ζευγαρωμένες προσωπικότητες, εμπνευσμένες από το χορό του Σίβα και της Σάκτι, σχηματίζουν ένα Χ ή τον ανδρόμορφο σταυρό (του Αγίου Ανδρέα). Στο κέντρο του κέντρου, που προκύπτει από αυτή την Ένωση, θα γεννηθεί το μικρόβιο που υποδηλώνει ακόμη και τη μορφή του “YOD” (το τετράγωνο σκηνής του εβραϊκού αλφαβήτου) που σημαίνει: ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΙΣΧΥ.

Ο αριθμός 10 αθροίζει τις βάσεις ή τις μνήμες της δημιουργίας (1+2+3+4: συγκρίνετε με την Πυθαγόρεια τετρακτύ). Αντιπροσωπεύει επίσης τον μύθο των δεινών, όπως οι δέκα πληγές της Αιγύπτου

Είναι επίσης ο αριθμός των Σεφιρώθ που είναι τόσα «περάσματα» που πρέπει να περάσει κάθε Ιππότης της Βασιλικής Αψίδας πριν την ανακάλυψη του κοσμήματος, το αντικείμενο της έρευνάς του.

 

Yod

 

Το Yod (επίσης γράφεται Yud) είναι το δέκατο γράμμα του εβραϊκού αλφαβήτου
Αριθμητική τιμή: 10
Ήχος: “Y”
Σημασία: 1. Εβραίος 2. χέρι (του G‑d) 3. συνέχεια — Γιεχουντά

Σχέδιο

Το δέκατο γράμμα του ΑΛΦΑΒΉΤΟΥ —και επίσης το μικρότερο— είναι το γράμμα yud.

Στο απλούστερο επίπεδο, ο σχεδιασμός του γιοντ είναι ένα σημείο: μια κουκκίδα που αντιπροσωπεύει την ουσιαστική δύναμη του G-d. ο ένας G‑d Ο οποίος είναι αδιαίρετος. Επιπλέον, το γιοντ μοιάζει με φλόγα που ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά, αντιπροσωπεύοντας την ψυχή ενός ανθρώπου που λαχταράει να ενωθεί με τον Θ-δ.3

Επιπλέον, το γιοντ αντιπροσωπεύει τη μέθοδο με την οποία η ευλογία κατέρχεται από τον Θ-δ στον λαό Του. Το γράμμα yud όταν γράφεται είναι י-ו-ד. Το γιουν αντιπροσωπεύει μια σπερματική πτώση, τη συγκεντρωμένη δύναμη του G‑d. Το vav αντιπροσωπεύει μια κάθοδο, γιατί η μορφή του είναι αυτή ενός αγωγού—και μέσω αυτού οι ευλογίες του Θεού ταξιδεύουν προς τα κάτω στον κόσμο μας. Το dalet, που έχει ύψος και πλάτος, αντιπροσωπεύει τον φυσικό κόσμο, δηλώνοντας πώς οι ευλογίες του Θεού είναι εμφανείς σε κάθε πτυχή της φύσης. Αυτό μας διδάσκει ότι οι ευλογίες του Θεού δεν κατοικούν μόνο στον ουρανό. Ρέουν σε αυτόν τον σωματικό κόσμο και μας προικίζουν με σωματική υγεία, διατροφή και επιτυχία.

Ίσως γι’ αυτό το πρώτο γράμμα καθενός από τα τρία αποσπάσματα της Ιερατικής Ευλογίας αρχίζει με το γιουντ:4

יברכך ה’ וישמרך—Είθε ο Θεός να σας ευλογεί και να σας φυλάει.

יאר ה’ פניו אליך ויחנך—Είθε ο Θεός να λάμψει το πρόσωπό Του επάνω σας και να είναι ευγενικός μαζί σας.

ישא ה’ פניו אליך וישם לך שלום—Είθε ο Θεός να στρέψει το πρόσωπό Του προς το μέρος σας και να σας δώσει ειρήνη.

Επιπλέον, κάθε γράμμα του αλφαβήτου αρχίζει με το γιοντ, ένα σημείο. Αυτό δείχνει την εγγενή πνευματικότητα κάθε γράμματος του εβραϊκού αλφαβήτου και ότι η Τορά και οι διδασκαλίες του Θεού είναι όλες για χάρη του Γιντ, ή Εβραίος.

Γεματρία

Το αριθμητικό ισοδύναμο του γιοντ είναι δέκα. Μέχρι τώρα, συζητούσαμε τους απλούς ακέραιους αριθμούς του αλφαβήτου. Τώρα μπαίνουμε στη σφαίρα των διψήφιων αριθμών. Μετά το γιοντ, η γεμάτρια κάθε γράμματος αυξάνεται κατά δέκα αντί για ένα. Ο Yud είναι δέκα, ο kaf είναι είκοσι, ο lamed είναι τριάντα, ο mem σαράντα, και ούτω καθεξής. Στον Ιουδαϊσμό, ο αριθμός δέκα είναι αρκετά σημαντικός. Σε όλες τις διδασκαλίες της Τορά, του Ταλμούδ, της Καμπάλα και του Χασσίδου, ο αριθμός δέκα είναι ένα θεμελιώδες δομικό στοιχείο για κάθε πτυχή της Δημιουργίας.

Πρώτον, υπάρχουν οι Δέκα Εκφωνήσεις Λόγου μέσω των οποίων ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο. Ακολουθούν οι δέκα γενεές από τον Αδάμ στον Νώε και οι δέκα γενιές από τον Νώε στον Αβραάμ. Υπήρχαν δέκα πληγές που επέφερε ο Θεός στον αιγυπτιακό λαό και δέκα θαύματα που έκανε για τον λαό Του για να τον σώσει από αυτές τις πληγές. Ο G-d προκάλεσε τον εβραϊκό λαό με δέκα δοκιμασίες στην έρημο. Και, φυσικά, ο Θεός μας έδωσε τις Δέκα Εντολές.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ