Δηνάρια(Γη), Ράβδοι (Φωτιά), Κύπελλα (Νερό), Ξίφη (Aέρας)

Η πρόκληση από τη στιγμή που ο Τρελός πήδηξε από τον βράχο ήταν για να βιώσει τη ζωή στο σύνολό της. Ευτυχισμένα χρόνια, δυστυχισμένα χρόνια, θλίψη, ευτυχία, επιτυχία αλλά και αποτυχία. Κέρδος και απώλεια. Η πρόκληση για τον ανόητο δεν ήταν μόνο να ξεκινήσει αλλά και να έχει την επιθυμία να καταλάβει τη ζωή προσεγγίζοντας την από κάθε πλευρά. Αυτό έγινε στα Δηνάρια (Γη), στις Ράβδους (Φωτιά), στα Κύπελλα (Νερό),  Ξίφη (Aέρα).

Δηνάρια(Γη), Ράβδοι (Φωτιά), Κύπελλα (Νερό), Ξίφη (Aέρας)

Ο Τρελός έπρεπε να βρει την ισορροπία κάθε στοιχειακής προσέγγισης ανάμεσα στα Δηνάρια(Γη), Ράβδους (Φωτιά), Κύπελλα (Νερό), Ξίφη (Aέρας) και να την συνδυάσει κατάλληλα για να ολοκληρώσει την αποστολή που έθεσε για τον εαυτό του στον κόσμο του Πνεύματος. Αυτός ήταν ο μόνος τρόπος με τον οποίο ο Τρελός μπόρεσε να φτάσει στην άκρη του τερματισμού και να κρατά ψηλά το κεφάλι. Τα λάθη που έκανε κατά μήκος του δρόμου δεν σήμαιναν ότι είχε αποτύχει. Μάλλον αυτό που ήταν σημαντικό ήταν ότι έμαθε από τα λάθη του,έτσι ώστε να μην τα επαναλάβει ξανά. Αυτό για όλους μας  έχει μια πλήρη λογική. Το ταξίδι του Τρελού ήταν γεμάτο με πολλές προκλήσεις κατά την διαρκεία της πορείας και είναι σίγουρο ότι δεν παρέμεινε το ίδιο πρόσωπο που ήταν όταν ξεκίνησε την αναζήτησή του. Το ερώτημα που παραμένει στο τώρα είναι: Ποιος ήταν ο Τρελός  και πώς βγήκε; Παρέμεινε τρελός με την έννοια της παιδικής αφέλειας; Διδάχτηκε από τα λάθη του; Θύμωσε τόσο πολύ που βγάζει στο τώρα μια απανθρωπη συμπεριφορά στους γύρω του;  

Δηνάρια(Γη), Ράβδοι (Φωτιά), Κύπελλα (Νερό), Ξίφη (Aέρας)

Δεν θα παραμείνουμε λοιπόν μόνο στην ανάλυση καρτών της Μεγάλης Αρκάνας αλλά θα προχωρήσουμε και στην ανάλυση των καρτων της Μικρής Αρκάνας. Πολύ σύντομα αναφέρω ότι οι φυλές είμαι τέσσερις και καθε φυλή αποτελείται απο 14 κάρτες.Τέσσερις φιγούρες. Βασιλιάς,Βασίλισσα,Ιππότης,Βαλές. Δέκα χαρτιά αριθμημένα από το 1-10. Ενημερωτικά αναφέρω ότι η Ταρώ βγήκε 200 χρόνια νωρίτερα από την απλή Τράπουλα γνωστή σε όλους μας σήμερα. Η πρώτη μάλιστα Ταρώ έμεινε γνωστή στην Ιστορία ως Micelino ή Bossozo cards.

Λίγα λόγια πρίν ξεκινήσουμε στο β’ σκέλος:

Οι φυλές είναι τέσσερις. Η σωστή σειρά και από φιλοσοφική πλευρά και απο αστρολογική είναι:

1._ Δηνάρια = κίνητρο. Το χρήμα είναι κίνητρο και αντιπροσωπεύει την Γη είτε γιατί είναι γήινο  σαν κίνητρο,είτε γιατί βρίσκεται στην γη. Αστρολογικά αντιπροσωπεύουν τον Χειμώνα (Ιανουάριο, Φεβρουάριο,Μάρτιο)

2._ Ράβδοι= ενέργεια. Αντιπροσωπεύουν την φωτιά γιατί η φωτιά είναι ενέργεια. Για να αποκτήσεις το χρήμα πρέπει να εργαστείς. Αστρολογικά αντιπροσωπεύουν την Άνοιξη (Απρίλιος, Μαιο, Ιούνιο )

3._ Κύπελλα= συναίσθημα.Αντιπροσωπεύουν το νερό γιατί και τα συναισθήματα έχουν διαρκή ροή.π.χ. αγάπη,θλίψη,θυμός. Την επίτευξη στόχων μου δεν μπορω να την κρατάω μέσα μου. Πρέπει να βρώ έναν άνθρωπο να μοιράζομαι τις χαρές και τις λύπες.Αστρολογικά αντιπροσωπεύουν το καλοκαίρι.( Ιούλιο , Αύγουστο, Σεπτέμβριο)

4._Ξίφη=εμπόδια. Αντιπροσωπεύουν τον αέρα γιατί το ξίφος κόβει τον αέρα. Έχοντας πετύχει τους στόχους μου γίνομαι αντικείμενο φθόνου πολλών. “Γιατί αυτός και όχι εγώ; ” Αν τα προβλήματα επιλυθούν καλώς. Διαφορετικά ότι δεν λύνεται κόβεται. Αστρολογικά αντιπροσωπεύουν το φθινόπωρο (Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος)

Λίαν συντόμως λοιπόν θα ξεκινήσουμε με την ανάλυση των Δηναρίων.Την πρώτη φυλή των καρτών Ταρώ.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ