ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ-ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ-

ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ-ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ-
ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ-ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ-

Στο φινίρισμα αυτό το δεύτερο επταήμερο, υποδηλώνει τη στιγμή που κάποιος αφήνει πίσω ένα δομικό έργο: Το βασικό επίτευγμα.’Ενα διαλειμμα είναι απαραίτητο τώρα για να τοποθετηθούν τα πράγματα στη σωστή τους θέση.

Το πρόσωπο μπορεί να ταυτιστεί με τον Υδροχόο – τον Υδροχόο – το τελευταίο αλλά “ηλιακό μέρος” στον ζωδιακό κύκλο μετά τον Αιγόκερω (εμπειρία ζωής) και πριν από τους Ιχθύες (ασώματη ψυχή). τον εαυτό του χωρίς την ικανότητά του να βλέπει σε ανοδική ή φθίνουσα κατεύθυνση. Η κυκλοφορία του ζωτικού υγρού λειτουργεί μέσω της επώασης (Aquarius Naja Kundalini…) Την ίδια σκέψη συναντάμε και στο 14ο γράμμα «noun» με το οποίο συνδέεται η έννοια της αναπνοής.

Το Ρόδο της Ανατολής, Το Ρόδο της Περσίας συσχετίζεται με τον Σταυρό της Δύσης την ένωση, της πίστης και της αγάπης. Αυτές οι αρετές που προκλήθηκαν επίσης στις αναφορές, που χρησιμοποιούνται από τους αλχημιστές: Ο πελεκάνος – εικόνα του δώρου του εαυτού του – και το σύμβολο του Φοίνικα της διαρκούς αναγέννησης. Τα σύμβολα αναγγέλλουν τη διαδικασία που θα αναπτυχθεί στo επόμενo επτήμερο, σε αντιστοιχία με τους ερμητικούς βαθμούς του Ελευθεροτεκτονισμού.Ο δέκατος ένατος βαθμός αποτελεί την πόρτα.

Noun

Το Nun είναι το δέκατο τέταρτο γράμμα του εβραϊκού αλφαβήτου
Αριθμητική τιμή: 50
Ήχος: “Ν”
Σημασία: 1. Απάτη 2. βασιλεία 3. ψάρι 4. αποβολή 5. θαύμα

Γεματρία

Η Γεματρία του Νun είναι πενήντα. Υπάρχουν πενήντα «πύλες» ή επίπεδα Binah, κατανόησης. Γι’ αυτό οι Εβραίοι μέτρησαν σαράντα εννέα ημέρες -επτά ολόκληρες εβδομάδες από το Πάσχα μέχρι το Shavuot- για να ετοιμαστούν να λάβουν την Τορά. Το περίφημο ερώτημα είναι, γιατί η Τορά μας λέει να μετράμε πενήντα ημέρες μετά το Πάσχα, όταν αμέσως μετά λέει να μετρήσουμε επτά πλήρεις εβδομάδες, που είναι μόνο σαράντα εννέα ημέρες; Η απάντηση είναι ότι ένα άτομο μπορεί να επιτύχει μόνο σαράντα εννέα επίπεδα νόησης από μόνο του. Το πεντηκοστό επίπεδο, αυτό της υπέρβασης, μπορεί να παρασχεθεί μόνο από τον G‑d. Γι’ αυτό ο Θεός λέει: Εσύ κάνε το δικό σου και εγώ θα κάνω το δικό μου. Εάν πετύχετε το σαράντα ένατο επίπεδο, θα σας ευλογήσω με το πεντηκοστό. η υψηλότερη βαθμίδα του Binah, η κατανόηση.11

Στο εβραϊκό ημερολόγιο, κάθε πεντηκοστό έτος ονομάζεται έτος Yovel, ή Jubilee. Το Ιωβηλαίο έτος, όλα τα εδάφη στη Γη του Ισραήλ «δίνεται η ελευθερία τους» και επιστρέφονται στους αρχικούς τους ιδιοκτήτες.

Πώς συνδέεται η έννοια της ελευθερίας και της Τορά; Στο Ethics of Our Fathers δηλώνει: «Όποιος μαθαίνει την Τορά είναι πραγματικά ελεύθερος», αλλά για τον σκεπτικιστή θα ήταν πολύ εύκολο να αμφισβητήσει αυτή τη δήλωση. “Ελεύθερος?! Τι εννοείς δωρεάν; Η Τορά είναι γεμάτη περιορισμούς! Μου λέει να μην κάνω αυτό και να μην κάνω εκείνο. Λίγη ελευθερία!»

Ωστόσο, πράγματι, όταν κάποιος μαθαίνει την Τορά, είναι ελεύθερος από τους ψεύτικους, υλιστικούς περιορισμούς της κοινωνίας. Ελεύθερος από τις εγωκεντρικές, ζωώδεις κλίσεις του. Έχει τη δύναμη να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει αυτά τα εμπόδια. Επιπλέον, η Τορά δίνει σε ένα άτομο την ικανότητα να μεγιστοποιεί τις δυνατότητές του, να είναι ο καλύτερος που μπορεί.

Για παράδειγμα, όταν τρώτε καλό, θρεπτικό φαγητό, η απόδοσή σας βελτιώνεται βέλτιστα. Σίγουρα, μπορείτε να επιβιώσετε με brownies και Coca-Cola. Αλλά το γεγονός είναι ότι όταν τρώτε υγιεινά τρόφιμα, μπορείτε να παράγετε καλύτερα.

Το ίδιο ισχύει και όσον αφορά τη ζωή σύμφωνα με τους νόμους της Τορά. Ίσως πιστεύετε ότι δεν χρειάζεστε την Τορά στη ζωή σας, ότι μπορείτε να επιβιώσετε πολύ καλά χωρίς αυτήν. Άλλωστε, έχετε όλες τις υλικές ανέσεις για να ζήσετε σχετικά χωρίς άγχος και η κοινωνική σας ζωή είναι σε πλήρη εξέλιξη. Αλλά όταν αποφασίσετε να ζήσετε έναν τρόπο ζωής της Τορά, σύντομα συνειδητοποιείτε ότι είστε σε θέση να λειτουργήσετε σε ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο ύπαρξης από το μέσο άτομο. Νιώθεις ότι έχεις τον έλεγχο της ζωής σου και δεν είσαι σκλαβωμένος στις επιταγές των ψεύτικων αξιών της κοινωνίας.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ