Οι Εραστές = (T R A O) = ένωση δια κοινής αποφάσεως

Πολλοί σύγχρονοι ερμηνευτές της Ταρώ αποδίδουν ένα ρομαντκό ορισμό στην κάρτα των Εραστών. Την ερμηνεύουν σαν έρωτα, έλξη, ομορφιά, σαν ένα πετυχημένο συνδυασμό.Ενίοτε και σαν μια Καρμική σχέση. Στην πραγματικότητα η κάρτα των Εραστών αφορά την ηθική επιλογή. Η Μεγάλη Ιέρεια είναι εκείνη που υπακούει στους νόμους του Σύμπαντος. Ο Αυτοκράτορας είναι εκείνος που δημιουργεί τους δικούς του νόμους στο γήινο βασίλειο και που οι άλλοι πρέπει να υπακούν. Ποιό από τα 2 μονοπάτια θα ακολουθήσουν τα παιδιά τους που αντιπροσωπεύονται από τη κάρτα των Εραστών;

Η κάρτα των Εραστών σε γήινο επίπεδο είναι ένας πολύ καλός οιωνός. Υποδηλώνει την αρχή μιας σχέσης και παράλληλα την αρχή του πειρασμού.Η κάρτα αντιπροσωπεύει την συντροφικότητα με ένα άλλο πρόσωπο. Σε ριξίματα της Ταρώ σε θέματα ερωτικά οι Εραστές υποδηλώνουν πάθος. O πόθος και η λαγνεία αντιπροσωπεύονται επίσης από αυτήν την κάρτα. Σε γενικές γραμμές υπάρχει το συναίσθημα της απόλυτης ευτυχίας-τουλάχιστον στην αρχή. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται. Το συναίσθημα της απόλυτης ευτυχίας χάνεται , ξεθωριάζει εάν δεν τεθουν από την αρχή οι σωστές βάσεις. 

Σε ανάγνωση για θέματα επαγγελματικά υποδηλώνει ότι ο ερωτών βρήκε τελικά αυτό που έψαχνε.

Οι Εραστές = (T R A O) = ένωση δια κοινής αποφάσεως

Από φιλοσοφικής πλευράς όμως η κάρτα των Εραστών υποδηλώνει την ΕΠΙΛΟΓΉ. 

Υπάρχει η Δυαδικότητα σε μια απόφαση που πρέπει να παρθεί. Η επιλογή ανάμεσα στην αρετή και την ανηθικότητα. Ηθικά διλήμματα.Το φλεγόμενο δένδρο πίσω από τον πρωταρχικό άνρα -(Αδάμ)-θεωρείτε ‘οτι είναι το δένδρο ζωής. Το οπωροφόρο δένδρο πίσω από την πρωταρχική γυνίκα -(Εύα)-αναπαριστά συνουσία εκτός γάμου, επιθυμία και πειρασμό των φυσικών αισθήσεων οι οποίες θα οδηγήσουν στον ανθρώπινο πόνο.Το Δένδρο της Γνώσης συμβολίζει την επιθυμία για αίσθηση. Συνεπώς το Δένδρο της Γνώσης αναπαριστά την πρωταρχική επιλογή: Να φας το καρπό και να γνωρίσεις την σεξουαλικότητα ,με αυτό το τρόπο σκόπιμα θα υποφέρεις, ή θα ανέβεις στο Δένδρο Ζωής πλησιάζοντας τον Θεό.

H αρσενική μορφή αναπαριστά τον νου και τον ορθολογισμό. Η θηλυκή μορφή είναι η καρδιά και το συναίσθημα.Σε ένα άνοιγμα Ταρώ οι Εραστές υπαινίσσονται την επιλογή που πρέπει να κάνει ο Ερωτών μεταξύ καρδιάς και λογικής. Mια επιλογή που αφήνει ηθικά υπονοούμενα. Η γυναικεία φιγούρα κοιτάζοντας πρός τον Άγγελο  μπορεί να υποδηλώνει ότι ο ερωτών έχει την προδιάθεση να συμμορφωθεί με τα ηθικά standards.

Οι Εραστές = (T R A O) = ένωση δια κοινής αποφάσεως ανεστραμμένη

Η κάρτα των Εραστών ανεστραμμένη έχει πάρα πολλές ερμηνείες που αποδίδονται με παρεμβάσεις τρίτων. Σε μια ρομαντική σχέση υποδηλώνει επεμβάσεις από πεθερικά, νύφες,κουνιάδους,συγγενείς οι οποίοι έχουν ζήλεια ως πρός την ουσία μιάς σχέσης. Σε θέματα αισθηματικά η κάρτα των  Εραστών ανεστραμμένη  υποδηλώνει μεγάλη σύγχιση κι αβεβαιότητα. Υποδηλώνει λανθασμένες επιλογές. Απίστία.Εγκλωβισμό σε μια σχέση που δεν οδηγεί πουθενά. Γενικά λανθασμένες επιλογές

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ