Ο Ήλιος= (Α O R T) = με αέναη ενέργεια

Η κάρτα του Ήλιου είναι η κάρτα της επιτυχίας και της δόξας,της επίτευξης και της ολοκλήρωσης. Ο ερευνητής θα απολαύσει την επιτυχία που με την σειρά της θα του φέρει αναγνώριση και επευφημίες. Σε θέματα γύρω από τον έρωτα και τίς σχέσεις είναι μία από τις καλύτερες  κάρτες. Υποδηλώνει έναν ακτινοβόλο γάμο ισως σε συνδυασμό με μία πετυχημένη καριέρα. Σε θέματα καριέρας υποδηλώνει μεγάλα και δημιουργικά επιτεύγματα. Ο Ήλιος υποδηλώνει επίσης απελευθέρωση από παλιά άχρηστα βάρη. Σε περίπτωση που η κάρτα του Ήλιου συνοδεύεται από κάποια αρνητική κάρτα αυτό σημαίνει ότι οι δυσάρεστες καταστάσεις θα γίνουν ευχάριστες. Ότι το τοπίο θα ξεκαθαρίσει. Aκόμα ο Ήλιος δείχνει την επιβολή του Εγώ. Οι ανθισμένοι ηλίανθοι αντιπροσωπεύουν πνευματικό συγχρονισμό και δόξα “υπό την προστασία του Θεού“. Ο πέτρινος τοίχος πίσω υποδηλώνει δυνατές άμυνες. Επιτεύγματα που θα είναι μακροπρόθεσμα.

Ο Ήλιος το νούμερο 19 θεωρείται ο αριθμός του φωτός.Η ύπαρξη του Θεού αποδεδειγμένη από την ιδέα του Θεού.

Ο Ήλιος  συχνά είναι μια ευνοική κάρτα για όσους ασχολούνται σε δημιουργικούς τομείς, Υποδηλώνει ευρεία αναγνώριση. Είναι μια σύνθετη κάρτα που αφορά την  δημιουργικότητα την αφθονία,την ζωτικότητα και τον ενθουσιασμό. Είναι η κάρτα που σαγηνεύει τους άλλους και καθιστά εμάς αντικείμενο προσοχής .Εαν την συγκρίνουμε με την κάρτα της Σελήνηςτότε βλέπουμε ότι είναι κάτι το σημαίνον για το Μάγο,τον Ιερέα τον Σαμάνο. Η κάρτα του Ήλιου είναι το σημαίνον για έναν πολεμιστή, έναν αυτοκράτορα ή έναν φύλαρχο.

Ενώ η Σελήνη είναι μυστικιστική και ο μύθος της ανθρωπότητας αντηχεί με την βαθύτερη κοσμική αλήθεια, ο Ήλιος είναι η εξέλιξη, η κυριαρχία, και η διαχείριση στο σώμα στην καρδιά και το νού. 

Ο Ήλιος= (Α O R T) = με αέναη ενέργεια (ανεστραμμένος)

Ο Ήλιος ανεστραμμένος υποδηλώνει ότι ο ερευνητής έχασε κάτι μεγάλης αξίας. Όταν ο Ήλιος έρχεται ανεστραμμένος πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.Ο Ήλιος ανεστραμμένος παραδοσιακά είναι προειδοποίηση για την απώλεια κάποιου περιουσιακού στοιχείου ή ότι ο ερωτών θα πρέπει να προσέξει για να μην χάσει. Επιτεύγματα σε σχέση με την καριέρα και τους στόχους του ερωτώντος καθυστερούν.Υπάρχει μία αίσθηση αποπροσανατολισμού. Ο Ήλιος ανεστραμμένος υποδηλώνει ανεκμετάλευτα ταλέντα που κάτω από διαφορετικές συνθήκες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μία απίστευτη δόξα!

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ