H Σελήνη= (R A O T)=η ψυχή αναγεννάται κατά την διάρκεια της νύχτας

Στο Αστέρι, σταθήκαμε απογυμνωμένοι από όλους τους ανασταλτικούς παράγόντες που μας κρατούσαν πίσω από το πνευματικό μας μονοπάτι. Χωρίς ψευδείς Θεούς να μας στηρίζουν αισθανθήκαμε την ανάγκη να απελευθερωθούμε από τέτοιες ψεύτικες υπάρξεις. Τώρα όμως, η πρόκληση είναι να κάνουμε αυτά τα πρώτα βήματα στη νέα μας ζωή. Με τη κατανόηση για το ποιοι είμαστε και το που θέλουμε να πάμε. ΜπορούΝ ακόμα να υπάρχουν οι επιδράσεις από τις συνέπειες του Πύργου. Πράγματι, μπορεί να εξακολουθούμε να θρηνούμε για όλα όσα χάθηκαν, αν και γνωρίζουμε ότι μακροπρόθεσμα θα υπάρξουν σημαντικά οφέλη για εμάς. Τώρα χρειάζεται να προχωρήσουμε σε αχαρτογράφητο έδαφος.

Η Σελήνη αναπαριστά την σκιά του εαυτού, του υποσυνείδητου,μικρές αντοχές. Υποδηλώνει ότι συσωρευμένα απωθημένα έρχονται τώρα στην επιφάνεια και επηρεάζουν το συνειδητό. Όψεις οι οποίες είχαν κατασταλεί ή ήταν λανθάνουσες, ξεπροβάλλουν τώρα επηρεάζοντας το συνειδητό..

Το θέμα της Σελήνης είναι μία συνεχής αλλαγή,διχοτόμησης και δυαδικότητας. H ήρεμη και άγρια πλευρά του είναι αλλόκοτες. Η διαίσθηση είναι δυνατή τώρα. Μπορεί να υπάρχουν μυστικά. Ας ανατρέξουμε στην Μεγάλη Ιέρεια και ας συγκρίνουμμε: Η Μεγάλη Ιέρεια αναπαριστά το προσωπικό μυστήριο. Η Σελήνη ανασπαριστά το φυσικό μυστήριο.

Η Μεγάλη Ιέρεια υποδηλώνει μυστικά που ένα πρόσωπο κρατά. Η Σελήνη ανασπαριστάμυστιλκά του Φυσικού κόσμου,Κρυμμένες καταστάσεις  στην ζωή του ερωτώντος που θα αποκαλυφθούν όταν έρθει ο χρόνος. Η Σελήνη αναπαριστά την ποίηση και το μυστήριο.Yποδηλώνει ότι ο ερωτών με τις κρυμμένες ιδιότητες έχει την τάση να αξιοποιεί και την καλή του και την σκοτεινή του πλευρά.Η Μεγάλη Ιέρεια είναι ένα μυστικό ή μεταφυσικό μυστήριο.Η Σελήνη σχετίζεται με τις αναξιοποίητες ιδιότητες..Η Μεγάλη Ιέρεια σχετίζεται με την απόκρυψη.

Για άλλη μια φορά βλέπουμε την λίμνη. Μια καραβίδα βγαίνει έξω από τα σκοτεινά βάθη της πάνω στο μονοπάτι. Τους Δύο Πύργους τους έχουμε δει και σε άλλες κάρτες. Αλλά αυτή τη φορά που εμφανίζονται ξανά φαίνονται πολύ μακριά ο ένας από τον άλλο.  Ένας σκύλος και ένας λύκος βρίσκονται δίπλα στο μονοπάτι που ξεκινώντας από την λίμνη περνάει ανάμεσα από τους δύο πύργους και χάνεται στα μακρινά βουνά. Κατά τον Μεσαίωνα επιστεύετο ότι ο κάβουρας είχε κάποιο υγρό που ως φάρμακο μπορούσε να κρατάει την πανώλη μακριά.Σημειώστε ότι το θέμα της πανώλης το έχουμε συναντήσει ξανά στην κάρτα 13 ο Θάνατος. Στην κάρτα επίσης του Θανάτου είχαμε δεί τους δύο Πύργους και ανάμεσα τους ανέτειλε ο Ήλιος.

Eδώ στην κάρτα 18 της Σελήνης οι Δύο Πύργοι καταλαμβάνουν το κέντρο της κάρτας. Ο ήλιος βρίσκεται στην μέση του ουρανού.Ο Ηλιος παράλληλα απεικονίζει και το φεγγάρι σε γέμιση. Το τελευταίο συμβολίζει την ανάπτυξη,την εξέλιξη, την ανύψωση.Υπάρχει μία απευθείας μετάβαση από την κάρτα του Θανάτου στη κάρτα της Σελήνης. Ο ερωτών πέρασε μέσα από μία προσωπική μεταμορφωτική διαδικασία.Τώρα είναι στο χέρι του να αλλάξει την μοίρα του προς το καλύτερο.

Η απόσταση μεταξύ των πύργων υποδηλώνει την απομόνωση που συχνά αισθανόμαστε όταν ξεκινάμε για ένα προσωπικό ταξίδι αφού αφήσαμε πίσω μας έναν παλιό τρόπο ζωής. Μπορεί να είναι τρομακτικό και αποθαρρυντικό καθώς δεν μπορούμε πλέον να έχουμε κανέναν να μας υποστηρίξει. 

Επίσης στην κάρτα της Σελήνης υπάρχει άλλη μία συμβολική αναφορά με τον ανατέλλοντα Ήλιο. Στο 14 την κάρτα της Εγκράτειας ένα στριφογυριστό μονοπάτι οδηγεί από τις όχθες των νερών στίς κορυφές των βουνών πρός τον Ήλιο, καίτοι εδώ στην Σελήνη.

Στην κάρτα της Σελήνης παρατηρούμε ότι η Σελήνη είναι ανατέλουσσα αντί να είναι σε μεσουράνημα. Η ανάπτυξη της καθώς συνεχίζει το ταξίδι της στον ουρανό μπορεί να υποδηλώνει την προσφορά του πρώτου θεικού φωτός από την Σελήνη που είναι όμως αντανάκλαση καθώς δεν προέρχεται απευθείας από τον Ήλιο.

Το πρόσωπο του ύπνου στη Σελήνη συμβολίζει την ανάγκη να κοιτάξουμε μέσα για υποστήριξη και καθοδήγηση, γιατί εδώ βρίσκονται οι απαντήσεις. Αναζητάμε μέσα μας  τη δύναμη και το θάρρος που χρειαζόμαστε για αυτό το ταξίδι, καθώς άλλοι δεν μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτό. Η Σελήνη φωτίζοντας τον ουρανό ενώ κοιμάται, φωτίζει και τον εσωτερικό μας κόσμο. Το υποσυνείδητο, όπου βρίσκεται η αληθινή σοφία. Αυτό υποδηλώνει ότι η Σελήνη υποδηλώνει μια εποχή που μέσα στα όνειρά μας υπάρχουν σημαντικά μηνύματα και καθοδήγηση και θα ήταν καλό να τους δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή.

Η αντανάκλαση της Σελήνης στο νερό συμβολίζει το υποσυνείδητο. Το υποσυνείδητο αναλαμβάνει τημ όλη διαδικασία όταν κοιμόμαστε. Επιτρέπει έτσι στο συνειδητό μυαλό να κάνει ένα διάλειμμα. Το υποσυνείδητοδια μέσου των ονείρων επιχειρεί να λύσει το χάος του συνειδητού μυαλού και να βρεί λύσεις στα προβλήματα και τις ανησυχίες της ημέρας

Ο σκύλος και ο λύκος αντιπροσωπεύουν τον εξωτερικό κόσμο των καθημερινών απαιτήσεων. Τους ψεύτικους φίλους και τους άγνωστους εχθρούς. 

H Σελήνη= (R A O T)=η ψυχή αναγεννάται κατά την διάρκεια της νύχτας (ανεστραμμένη)

Όταν η Σελήνη έρχεται ανεστραμμένη υποδηλώνει ότι τα όνειρα γίνονται ή θα γίνουν εφιάλτες. Μπορεί ακόμα και η φαντασία να είναι άγρια. Μπορεί να νοιώθετε συγκλονισμένοι φανταστικά προβλήματα ή ανησυχίες. Μπορεί να πιστεύετε ότι ο κίνδυνος παραμονεύει σε κάθε γωνιά και βλέπετε τους άλλους με βαθιά καχυποψία. Ο φόβος σας παραλύει από το να κάνετε οποιαδήποτε ενέργεια. Ο σκύλος και ο λύκος ουρλιάζουν σε σας, ζητώντας σας να δώσετε προσοχή και να αντιμετωπίσετε τα προβλήματά σας. Δεν εμπιστεύεστε κανέναν. Το πρόβλημα βρίσκεται μέσα σας.

Η Σελήνη ανεστραμμένη αναγνωρίζει τους φόβους σας για να ξεκινήσετε ένα νέο ταξίδι στη ζωή σας. Σας υπενθυμίζει ότι είναι πολύ απαραίτητο να κάνετε αυτό το ταξίδι τώρα, ανεξάρτητα από το πόσο φόβο νοιώθετε. Δεν μπορείτε να επιστρέψετε σε αυτό που είχατε στον Πύργο ή πριν από τον Θάνατο, γιατί όλα έχουν χαθεί και δεν υπάρχει τίποτα άλλο για εσάς εκεί πια. Το μέλλον σας βρίσκεται αλλού. Πρέπει να βρείτε τη δύναμη, να βρείτε την πίστη και να πιστέψετε ότι μπορείτε να το πραγματοποιήσετε. Αυτό μπορεί να υποδηλώνει ένα ταξίδι πίσω στο Άστρο για να αποκαταστήσετε τις ισορροπίες και να λειτουργείτε χωρίς πίεση.

Η Σελήνη ανεστραμμένη μπορεί να υποδηλώνει ότι δεν συντονίζετε τη διαίσθησή σας. Μπορεί να εμποδίζετε τα μηνύματα που προέρχονται από μέσα σας Ο φόβος του άγνωστου  βρίσκεται μπροστά σας και μπορεί να εμποδίζει την πρόοδο σας.Τα κρυμμένα πράγματα μπορεί να έρθουν στο φως. Ένα χαμένο στοιχείο μπορεί να επανατοποθετηθεί και να βρεθεί. Οι ανακατωμένες αναμνήσεις σας επιστρέφουν από το μπλε (για την ακρίβεια από το indigo).

 

 

 

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ