Το Επτά των Δηναρίων: Ο χρόνος της συγκομιδής.

Το Επτά των Δηναρίων

Στο Επτά των Δηναρίων ένας άνδρας έχει εργαστεί σκληρά για να φροντίσει τον κήπο του και τώρα αυτός είναι ανθισμένος. Είναι έτοιμος να δρέψει του καρπούς της σκληρής του δουλειάς. Πρίν τον θερισμό ξεκουράζεται πάνω στην τσάπα του και θαυμάζει τον ολάνθιστο κήπο του. Γιατί όμως διστάζει;

Το Επτά των Δηναρίων υποδηλώνει την σκληρή δουλειά και την απόδοση των προσπαθειών του. Ο ερωτών είναι οικονομικά υπεύθυνος και τά έχει πάει καλά με την διαχείριση των χρημάτων του. Είναι ο άνθρωπος με το καφέ ρούχο που έλαβε την βοήθεια από τον ευγενή στο Έξι των Δηναρίων. Οπωσδήποτε διστάζει γιατί το Επτά των Δηναρίων είναι ένα σημάδι ότι ο ερωτών θα χρειαστεί να ζητήσει βοήθεια ξανά. Αυτήν την φορά οχι γιατί είναι ζητιάνος αλλά γιατί η δουλειά του έχει πάει τόσο καλά που μπορεί να χρειαστεί επέκταση.

Το Επτά των Δηναρίων είναι η κάρτα της επένδυσης και της απόδοσης. Εάν ο ερωτών είναι καλλιτέχνης τότε βρίσκεται τώρα στην διαδικασία της επαναξιολόγησης του έργου του προκειμένου να φτάσει ακόμα πιο μακριά.

Το Επτά των Δηναρίων σχετίζεται με την αφοσίωση στην εργασία. Το Επτά των Δηναρίων είναι επίσης ένα ευγενικό σπρώξιμο προς τον ερωτώντα. Να μην είναι τόσο παθιασμένος με την δουλειά και να απολαμβάνει που και που την ζωή. Ο ερωτών δεν είναι κάποιος που εργάζεται για το βραβείο. Είναι αυτός που ειλικρινά είναι παντρεμένος με την δουλειά του. Σημειώστε την μοναξιά που απεικονίζεται στην φιγούρα αυτής της κάρτας. Είναι μόνος του. Μόνη του συντροφιά οι καρποί της δουλειάς του. Ισως αυτός να είναι και ο λόγος που διστάζει να τα κόψει. Σε ποιο σύγχρονες εκδοχές το Επτά των Δηναρίων χαρακτηρίζεται ως η κάρτα της εργασιομανίας.

Το Επτά των Δηναρίων: Ο χρόνος της συγκομιδής.(ανεστραμμένο)

Το Επτά των Δηναρίων ανεστραμμένο

 

Το Επτά των Δηναρίων ανεστραμμένο υποδηλώνει ανησυχία εάν η σκληρή δουλειά θα αποφέρει καρπούς. Ο ερωτών έχει επενδύσει όλους του τις προσπάθειες και τα χρήματα και ανησυχεί τώρα για αυτά. Μια άλλη ερμηνεία του Επτά των Δηναρίων ανεστραμμένο είναι ότι ο ερωτών στρουθοκαμηλίζει. Δηλαδή έχει  χώσει το κεφάλι του στην άμμο και αποφεύγει να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες οικονομικές καταστάσεις. Τέλος η κάρτα αυτή υποδηλώνει ότι πρέπει να κοιτάξετε με μεγαλύτερη προσοχή τα οικονομικά σας. Τέλος το Επτά των Δηναρίων ανεστραμμένο υποδηλώνει ότι έχετε υπέρ-επενδύσει τα λεφτά σας και ίσως να χάσετε ένα σημαντικό μέρος αυτών.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ