To Έξι των Δηναρίων: H κάρτα της φιλανθρωπίας.

To Έξι των Δηναρίων

Συναντώντας τις απελπισμένες φιγούρες στα Πέντε των Δηναρίων, δεν μπορούσαμε παρά να ανησυχούμε για αυτούς. Για το αν θα επιβιώσουν στη κρύα και σκοτεινή νύχτα. 

Στο Έξι των Δηναρίων τους βρίσκουμε ασφαλείς και καλά. Όχι μόνο αυτό, αλλά φαίνεται ότι κάποιος τους βοηθά πραγματικά. Καθώς μια νέα μέρα έχει ξημερώσει και ο ουρανός είναι πιο φωτεινός.

Το Έξι των Δηναρίων είναι μια κάρτα  φιλανθρωπίας και υποστήριξης κατά τη διάρκεια δύσκολων περιόδων. Είναι επίσης η κάρτα των άκρως αντιθέτων. Λειτουργεί ως εξισορροπητής μεταξύ της θέλησης ή της έλλειψης που βιώνουν τα Πέντε και της Πολύπλευρης Αφθονίας των Δέκα

Στα ανυψωμένα γόνατα και με τα χέρια στη θέση της επαιτίας, τα δύο φτωχά άτομα  λαμβάνουν, χρήματα,  από έναν καλά ντυμένο άνδρα. Από την ενδυμασία και τη στάση του ανθρώπου μπορούμε να υποθέσουμε ότι είναι πλούσιος και σε θέση εξουσίας. Στο αριστερό του χέρι κρατά μια ζυγαριά. Ο άνθρωπος την χρησιμοποιεί  για να  εξισορροπήσει τις ανάγκες των ζητιάνων στα πόδια του.Πρέπει να δώσει, με δίκαιο και ισότιμο τρόπο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο καθένας θα πάρει το ίδιο. Αυτός θα είναι ο κριτής για αυτό. 

To Έξι των Δηναρίων: H κάρτα της φιλανθρωπίας.

Ας δούμε τώρα τον πλούσιο άνθρωπο με τα ωραία του ρούχα.  Σίγουρα δεν έίναι φτηνά. Ούτε και οι μπότες του. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι επέλεξε τέτοια επιδεικτικά ρούχα για να επιτελέσει αυτό το καθήκον. Έτσι πραγματικά υπογραμμίζει την κατάσταση και τη θέση εκείνων που γονατίζουν μπροστά του. Φαίνονται τόσο υποτακτικοί και το φαύλο σχεδόν μας κάνει να τσιρίζουμε. Στη συνέχεια, θα τους δώσει να φιλήσουν το χέρι του. Πρέπει να αισθάνεται πραγματικά παντοδύναμος και ανώτερος καθώς στέκεται εκεί κοιτώντας προς τα κάτω στους τρίτους με τα κουρέλια τους. Θα έπρεπε να φορέσει κάτι πιο συνηθισμένο. Να κάνει τους φτωχούς να αισθάνονται λιγότερο φόβο από την κυρίαρχη παρουσία του. Αλλά πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει η πιθανότητα ο άνθρωπος να απολαμβάνει το αίσθημα της ανωτερότητας ως φιλάνθρωπος ευεργέτης. Γιατί δεν τους ζητάει να σταθούν αντί να γέρνουν στο έδαφος μπροστά του; Τον κάνει να αισθάνεται τόσο άβολα όσο φαίνεται και σε μας; Και πάλι, ίσως το βλέπει σαν σωστό. Ο καθένας έχει μια θέση. Η γιαγιά μου συχνά έλεγε: “Toν γύφτο δεν μπορείς να τον κάνεις βασιλιά ” και είναι μέσα σε αυτό. Δεν είναι μόνο αρκετό να τους δώσει κάποια τροφή, χρήματα ή δουλειά. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει επίσης να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη τους, την αυτοεκτίμησή τους και την αίσθηση υπερηφάνειας, εάν ποτέ ξεφύγουν από αυτές τις άθλιες συνθήκες τους.

To Έξι των Δηναρίων: H κάρτα της φιλανθρωπίας.

Το Έξι των Δηναρίων  είναι η κάρτα που αντιπροσωπεύεται κατάλληλα από τον πλούσιο ευγενή άνθρωπο και τους ζητιάνους. Τους Έχοντες και τους μη έχοντες, το Δώρο και τον Δέκτη, τον Κυρίαρχο και τον Υποκείμενο. Είστε ο δωρητής ή ο παραλήπτης; Είστε ο πλούσιος ή αυτός που είναι φτωχός; Πώς νιώθετε να δίνετε και γιατί δίνετε; Θεωρείτε ότι είναι εύκολο να λαμβάνετε ή προτιμάτε να δώσετε; Αισθάνεσαι ότι δίνετε όλη την ώρα και δεν παίρνετε ή το αντίστροφο;  Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που πρέπει να υποβάλλεται  στον εαυτό σας όταν εμφανίζονται το Το Έξι των Δηναρίων.

Το Έξι των Δηναρίων φέρνει ένα ισχυρό μήνυμα. Μας υπενθυμίζει ότι οι συνθήκες μας στη ζωή μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα. Μπορούμε να γίνουμε πλούσιοι ή να πτώχευσουμε σε μία νύχτα. Να γνωρίζουμε πόσο λεπτή είναι η θέση μας ανά πάσα στιγμή.

Το Έξι των Δηναρίων ανεστραμμένο

Το Έξι των Δηναρίων ανεστραμμένο

Το Έξι των Δηναρίων ανεστραμμένο υποδηλώνει ότι έλλειψη γενναιοδωρίας και ανησυχίας μπορεί να συμβεί. Εάν σκέφτεστε να πλησιάσετε κάποιον για βοήθεια ή χρήματα, ίσως να απογοητευτείτε. Εάν έχετε δανειστεί χρήματα από κάποιον ίσως δεν μπορείτε να τα επιστρέψετε ή να ανακαλύψετε ότι δεν δαπανήθηκαν με σύνεση. Οι επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν μπορεί να μην ήταν τίποτα. Αν περιμένετε το αποτέλεσμα μιας δίκης, μπορεί να μην αισθάνεστε παραγκωνισμένοι, καθώς τα χρήματα και τα περιουσιακά στοιχεία διανεμήθηκαν άνισα. Μπορεί να ανακαλύψετε πολύ αργά ότι κάποιος έχει «απορροφήσει» την περιουσία σας

Δυστυχώς,  το Έξι των Δηναρίων ανεστραμμένο  μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι δεν θα πάρετε αυτό που θέλετε και ίσως να αισθανθείτε ότι όλη η κατάσταση είναι άδικη. Οι υποθέσεις του δικαστηρίου μπορούν να προσβληθούν από εσάς και ίσως καταλήξετε να χρεώνεστε για νομικά έξοδα.

 

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ