Το Πέντε των Δηναρίων: H κάρτα της φτώχειας

Το Πέντε των Δηναρίων

To Τέσσερα των Δηναρίων έδειχνε μια οικονομική σταθερότητα. Καθώς εισερχόμαστε στη σκηνή του Πέντε των Δηναρίων βλέπουμε ότι οι καταστάσεις έχουν αλλάξει ριζικά. Μετά το τέσσερα, θα περίμενε κανείς να διακρίνει προφανή σημάδια άνεσης και αυξανόμενου πλούτου. Θα περίμενε κανείς μια ακμάζουσα επιχείρηση, γη, ιδιοκτησία. Αυτό που δεν περιμέναμε να δούμε είναι οι 2 απεγνωσμένες φιγούρες που τρέχουν μαζί στη σκοτεινή χιονισμένη νύχτα.

Το Πέντε των Δηναρίων: H κάρτα της φτώχειας

Οι δύο φιγούρες του Πέντε των Δηναρίων φαίνονται άστεγοι και άποροι. Περπατούν στους δρόμους τη νύχτα. Χάνονται στη μιζέρια και την ταλαιπωρία τους. Σίγουρα υπάρχουν κάπου που μπορούν να πάνε. Κάποιος να τους βοηθήσει. Κάποιος να τους τροφοδοτήσει και να τους φροντίσει, ή ένα μέρος όπου μπορούν να βρουν άνεση, για τουλάχιστον τη νύχτα. Κουρασμένοι, πεινασμένοι, άρρωστοι και παγωμένοι μέχρι θανάτου, μπορεί να μην επιβιώσουν τη νύχτα αν δεν βρουν σύντομα βοήθεια.

Καθώς περιπλανιούνται  στον μοναχικό, κρύο δρόμο τους, δεν μπορούμε παρά να παρατηρήσουμε το παραθυρόφυλλο μιας εκκλησίας . Ωστόσο, οι φιγούρες φαίνεται να αγνοούν εντελώς την παρουσία της. 

Πιστεύουν τώρα ότι έχουν χάσει τα πάντα και έχουν λίγη ακόμα ζωή για να ζήσουν καθώς περνούν μέσα από τις βαθιές μετακινήσεις. Οι δύο άθλιες μορφές ξεχνούν ότι εκτός από την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλουν για να φροντίσουν και να εξασφαλίσουν τη φυσική τους κατάσταση έχουν επίσης ένα πνευματικό καθήκον.Να ξαναβρούν την χαμένη τους επαφή με τον πνευματικό τους εαυτό. Ωστόσο, αγνοούν αυτή την πτυχή και δεν μπορούν να κατανοήσουν τη σχέση του με την κατάσταση τους. Με την πάροδο του χρόνου έχουν αποσυνδεθεί από την πνευματική τους πλευρά που θα τους υποστήριζε κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Μπορούν μόνο να σκεφτούν τις υλικές τους ανάγκες. Οι ανάγκες τους θα μπορούσαν εύκολα να ταξινομηθούν αν έριχναν την υπερηφάνεια τους και ζητούσαν βοήθεια.  Δεν είναι λοιπόν περίεργο το γεγονός ότι περπατούν δίπλα στην εκκλησία αντί προς αυτήν.

Το Πέντε των Δηναρίων: H κάρτα της φτώχειας (ανεστραμμένη)

Το Πέντε των Δηναρίων: H κάρτα της φτώχειας (ανεστραμμένη)

Όταν το Πέντε των Δηναρίων έρχεται ανεστραμμένο, το χιόνι που βρίσκεται τώρα στην κορυφή της κάρτας υποδηλώνει μια φωτεινότητα στην κατάσταση καθώς το σκοτάδι αρχίζει να ξεκαθαρίζει. Το βιτρω  μοιάζει με πόρτα ή διάδρομο με την φωτεινη κίτρινη πεντάλφα που συμβολίζει το φως στο τέλος της σήραγγας. Ως εκ τούτου, το Πέντε των Δηναρίων ανεστραμμένοείναι ειναι ένα σημάδι ότι η αλλαγή έρχεται προς το καλύτερο. Υποδηλώνει ότι τα οικονομικά σας θέματα θα αρχίσουν να βελτιώνονται. Τα καλύτερα έρχονται αλλά τίποτα δεν θα συμβεί απο τη μια μέρα στην άλλη. Θα χρειαστεί χρόνος για να ξαναβρείτε και πάλι την ισορροπία σας ή να βρεθείτε σε μια θέση δύναμης. Αυτή η αργή σταθεροποίηση μπορεί να σχετίζεται με τα οικονομικά, την ιδιοκτησία, τις επιχειρήσεις, την υγεία ,τις σχέσεις. Μπορεί να σηματοδοτήσει το σημείο καμπής που ποτέ δεν νομίζατε ότι θα φτάσετε. Έχετε αγωνιστεί μέσα από τις πιο δύσκολες στιγμές, υπομείνατε και διαπιστώστε ότι είστε ακόμα όρθιοι.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ