Η Δύναμη = (O R T A) = Θέλω

Το 8ο κλειδί της Ταρώ είναι η Δύναμη.Υποδηλώνει τον θρίαμβο της αγάπης επί του μίσους.Ψυχικό σθένος. Υπάρχει δύναμη στην αρετή. Η αρετή είναι Δύναμη. Ο πρωταθλητισμός επί των υλικών επιθυμιών και επι της κτηνώδους φύσεως του ανθρώπου.

Η Δύναμη έχει να κάνει με τους φόβους του ερωτώντος. Είναι μια υπένθύμιση ότι ο ερωτών δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει κτηνώδη δύναμη για να επιβληθεί στους άλλους. Πρέπει να χρησιμοποιήσει μιά επιρροή με πολύ διακριτικό τρόπο. To Άρμα είναι μια άλλη κάρτα με εμφανή τα σημάδια της Δύναμης και του πρωταθλητισμού. To Άρμα τυπικά σχετίζεται με την δύναμη του να κυριαρχήσεις στον κόσμο ή στο περιβάλλον του ερωτώντος. Η Δύναμη σχετίζεται με το να κυριαρχήσεις επί του εαυτού σου. Με το να κοντρολάρεις τα συναισθήματα σου. Το σύμβολο του απείρου πάνω από το κεφάλι της γυναίκας υποδηλώνει την κατοχή της θεικής γνώσης όπως στο 1ο κλειδί. Του Μάγου. Ενώ τα κόκκινα τριαντάφυλλα γύρω από τον Μάγο υποδηλώνουν την Σοφία του Κόσμου που τον περιβάλλει στην Δύναμη τα κόκκινα τριαντάφυλλα πουτην περιβάλλουν υποδηλώνουν τη θεική γνώση του εαυτού της. Εάν το Άρμα υποδηλώνει την απόκτηση γνώσης η Δύναμη υποδηλώνει την εφαρμογή αυτών των γνώσεων με σοφία και αρετή. Σε εξέλιξη τηδς Μεγάλης Αρκάνα η Δύναμη προοιωνίζει το τι θα εισπράξει ο ερωτών όταν φτάσει στην Κρίση και τον Κόσμο.

Η Δύναμη = (O R T A) = Θέλω

Το λιοντάρι που απεικονίζεται στην κάρτα είναι μια υπενθύμιση σε μια αναφορά του Απ. Παύλου “Να είστε σε επιφυλακή. Να είστε παρατηρητικοί. Ο εχθρός σας ο Διάβολος περιφέρετε σαν ένα λιοντάρι που αναζητά κάποιον να καταβροχθίσει.” 

Σε μια ανάγνωση το λιοντάρι συμβολίζει έναν άγριο εχθρό. Ένα πρόσωπο ή μια κατάσταση τα οποία διάκεινται εχθρικά πρός τον ερωτώντα.

O συμβολισμός της κάρτας μας υποδεικνύει το κλειδί πως μπορεί να δαμαστεί ένας εχθρός ή ένας αντίπαλος. Με την ευγένεια και την καλοσύνη.O ήσυχος αμνός θα επικρατήσει του Θηριώδους λέοντα.

Η Δύναμη = (O R T A) = Θέλω (ανεστραμμένη)
Η Δύναμη ανεστραμμένη

Η Δύναμη ανεστραμμένη υποδηλώνει υπερβολική εξάρτηση σε φυσικές ασχολίες παρά σε πνευματικές, συναισθηματικές, διανοητικές. Η Δύναμη ανεστραμμένη υποδηλώνει επίσης μεγάλη συναισθηματική κούραση και ψυχική εξάντληση. Σε θέματα υγείας συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στον ερωτώντα. Η Δύναμη ανεστραμμένη αναφέρεται επίσης σε άτομα που είναι πεισματάρικα και ξεροκέφαλα και με αυτόν τον τρόπο σπαταλούν τις δυνάμεις τους.

Tips:

1) Άλλοι μύστες αποδίδουν στην Δύναμη το νούμερο XI (ΈΝΔΕΚΑ) και το VIII (ΟΚΤΩ) στην Δικαιοσύνη.

Εγώ προσωπικά ως Αριστείδης Ανδρέου αποδίδω στην Δύναμη το νούμερο XI (ΈΝΔΕΚΑ).

Αυτό γιατί η μεγάλη Αρκάνα έχει 22 φύλλα.Το νούμερο 11 έχει την Δύναμη να κόψει την Ταρώ ακριβώς στην μέση.

2) Η Δύναμη ανεστραμμένη στην θέση αποτέλεσμα υποδηλώνει ότι ο ερωτών θα ξεπεράσει τελικά τα προβλήματα του αλλά  πολύ πιο δύσκολα απο το αν είχε έρθει όρθια.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ