Το Άρμα = (O T A R)= ελέγχονταςτην κατάσταση

Η κάρτα του Άρματος υποδηλώνει την κατάκτηση και τον πρωταθλησμό στά όποια εμπόδια. Φανερώνει τον πλήρη έλεγχο των συναισθημάτων του ερωτώντος. Το Άρμα φανερώνει την  κατεύθυνση πρός την σωστή πορεία. Η τήρηση αυτής  της στάσης θα οδηγήσει τον ερωτώντα στην νίκη. Σε άνοιγμα χαρτιών το Άρμα φανερώνει μεγάλη δύναμη θέλησης.

Υπάρχει επίσης και η ερμηνείa  ότι η δύναμη θέλησης του ερωτώντος απορρέει από το Θείο.

To Άρμα αναπαριστά την προσωπικότητα του ερωτώντος και την επιμονή του ως πρός την επίτευξη του στόχου του.  Στην θέση του παρελθόντος  το Άρμα αντιπροσωπεύει απόκτηση αφθονίας η οποία θα πρέπει να επενδυθεί κατάλληλα για να συνεχιστεί η εξελικτική πορεία.

Στην θέση του παρόντος ή του μέλλοντος το Άρμα αναπαριστά ένα σημαντικό προσωπικό ταξίδι όπου ο ερευνητής ψάχνει για την ευημερία.Πολλές φορές ο ερευνητής θα έρθει αντιμέτωπος με το δίλημμα. Το προσωπικό του ταξίδι θα γίνει για λόγους ψυχαγωγίας ή για λόγους περαιτέρω εκμάθησης;

Το Άρμα ταιριάζει με τον δεύτερο νόμο του Νεύτωνα: Ο ρυθμός προόδου του ερωτώντος στο κατά πόσο μπορεί να επιτύχει τον στόχο του σχετίζεται με τη σοβαρότητα ή τη σημασία μιας κατάστασης και το ποσό της προσπάθειας που καταβάλλετε σε αυτόν από τον ερωτώντα.

Το Άρμα = (O T A R)= ελέγχονταςτην κατάσταση

Καθώς το στοιχείο του νερού κυβερνά αυτήν την κάρτα αποδόσεις που σχετίζονται με το νερό αναπαριστούν τριτογενείς παραγόντες που επηρεάζουν την κατάσταση του ερωτώντος.Καθότι η κάρτα του Άρματος σχετίζεται με το ζώδιο του Καρκίνου υποδηλώνει άτομο επιφανειακά σκληρό και σοβαροφανές. Κατά βάθος είναι άτομο ευαίσθητο και ευάλωτο. Αυτό μπορούμε να το διοκρίνουμε στην φωτογραφία παρατηρώντας πιο προσεκτικά την  πανοπλία του αρματηλάτη. Σκληρό περίβλημα πάνω από την τρωτή ανθρώπινη σάρκα. 

O ερωτών φαίνεται να ελέγχει την κατάσταση, αλλά έχει και την τάση να ξεφεύγει από τα προβλήματα του ή να αντιμετωπίζει τα προβλήματα με τόση επιθετικότητα και εχθρότητα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δει αντικειμενικά την όλη κατάσταση.

Το Άρμα = (O T A R)= ελέγχονταςτην κατάσταση

Στο Άρμα απεικονίζεται ένα σήμα με το Ινδικό lingam και Yoni αναπαριστώντας τις Ινδικές θεότητες Krisna και Shakri. Το σύμβολο αυτό υπαινίσσεται την εξωτερική κυριαρχία από τον άνδρα και τη εσωτερική κυριαρχία από τη γυναίκα.

  Η συμβολολογία όμως στην κάρτα του Άρματος επεκτείνεται και στις ακόλουθες κάρτες.

  1. Στην κάρτα των Εραστών σε σχέση με τις κυριαρχίες Αδάμ – Εύας και Krisna και Shakri.Επίσης πιστεύεται ότι οι Σφίγγες στο Άρμα είναι θηλυκές ενώ ο αναβάτης παρουσιάζεται άνδρας.Αυτό δημιουργεί αυτομάτως το ερώτημα: Ποιός ελέγχει το Άρμα ; Οι σφίγγες ή ο αρματηλάτης;
  2. Οι 2 κολώνες αντιθέτου χρώματος στην Μεγάλη Ιέρεια

Η Μεγάλη Ιέρεια  φαίνεται να συνδέεται με τις σφίγγες αντιθέτου χρώματος. Ενώ οι ασπρόμαυρες κολώνες της  Μεγάλης Ιέρειας  αναπαριστούν το ένστικτο , την διαίσθηση και την χρήση των ικανότητων του ερωτώντος προκειμένου να γίνει ο αρχιτέκτονας της μοίρας του, στο Άρμα οι δύο Σφίγγες αναπαριστούν την αυτοσυγκράτηση και την τόλμη προκειμένου να γίνει “αρχιστράτηγος” στην πορεία της ζωής του.

Η κάρτα του ‘Αρματος μπορεί να μας φέρει ακόμα στο μυαλό το Τάγμα των Ναιτών Ιπποτών. Eπιστρέφοντας από την Ανατολή έφεραν μαζί τους το ιερό δισκοπότηρο και άλλα αντικείμενα που συνοδεύονταν από επτασφράγιστα μυστικά. Η κατάκτηση ή η αποκάλυψη των μυστικών ήταν η επιτυχία. O αρματηλάτης είναι τώρα στολισμένος με το οκτάκτινο αστέρι στο κεφάλι του ακριβώς πάνω από το “τρίτο μάτι”.

Το Άρμα = (O T A R)= ελέγχονταςτην κατάσταση

Στους Βαβυλωνιακούς χρόνους η Ιστάρ -θεά του έρωτα,του πολέμου, και της γονιμότητας-αντιπροσωπεύετο από ένα οκτάκτινο αστέρι.

Στην Ιουδο-Χριστιανική θρησκεία ο αριθμός 8 σχετίζεται με την σωτηρία. Με ένα νέο πνευματικό ξεκίνημα.

Μέσα στις οκτώ γωνίες του οκτάγραμμου τα γράμματα Y H W H και A D N I ( Γιαχβέ και Αδωναΐ) είναι πιθανόν εγχάρακτα για να καλέσουν πρός το Θείο.  

 

Οκταγράμματον

Το οκτάκτινο αστέρι υπενθυμίζει επίσης τον Οκτάκτινο τροχό στον Βουδισμό.

 

Eδώ λοιπόν το οκτάκτινο αστέρι αναπαριστά την απόκτηση της Θεικής γνώσης ή οποία αργότερα θα βοηθήσει τον αρματηλάτη να φθάσει στην δική του σωτηρία. Το Άρμα σε αντιστοιχία με πλανήτες και ζώδιατο είναι στο ζώδιο του Καρκίνου

Το Άρμα = (O T A R)= ελέγχονταςτην κατάσταση (ανεστραμμένο)

Το Άρμα ανεστραμμένο υποδηλώνει ότι πρέπει να υπάρξει αναθεώρηση ιδεών. Είναι μια προειδοποίηση ότι υπάρχουν καλύτερες επιλογές. Το Άρμα ανεστραμμένο υποδηλώνει επίσης ότι έχουμε πετύχει τους στόχους μας αλλά τρέχουσες καταστάσεις μας εμοδίζουν να απολαύσουμε τα επιτεύγματα μας. Είναι επίσης μια προειδοποίηση όσον αφορά τις μελλοντικές σας κινήσεις. Τό Άρμα ανεστραμμένο δείχνει επίσης ότι μπορεί να υπάρχει έλλειψη θέλησης.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ