Η Εγκράτεια =(R A T O)=υπερβαίνω

Η Eγκράτεια παρουσιάζεται σαν ένας φτερωτός άγγελος. Ντυμένος με λευκό μανδύα, ρίχνει νερό από το ένα δισκοπότηρο στο άλλο. Ο Άγγελος στέκεται με ένα πόδι στο νερό και το ένα πόδι στη γη. Πίσω από αυτόν, ένα μονοπάτι οδηγεί στα απομακρυσμένα βουνά όπου ο ήλιος έχει ανέβει και τώρα λάμπει έντονα. Αυτή η κάρτα έχει να κάνει με την εξεύρεση ισορροπίας και αρμονίας μέσα στον εαυτό μας και στη ζωή μας. Κάθε στοιχείο αντιπροσωπεύεται σε αυτήν την κάρτα. Το νερό  εμφανίζεται και με την μορφή λίμνης  και μεταξύ των δύο δισκοπότηρων. Το τρίγωνο στη λευκή ρόμπα του είναι το σύμβολο της Φωτιάς. Το τετράγωνο γύρω από το τρίγωνο συμβολίζει τη Γη και το τρίτο μάτι, ή το Brow Chakra, συμβολίζει τον αέρα. Η Eγκράτεια καταδεικνύει ότι με το χρόνο πρέπει να συνδυάσετε προσεκτικά αυτά τα στοιχεία σε κατάλληλες αναλογίες, ώστε να βρείτε τη σωστή ισορροπία για να επιτύχετε τους στόχους σας.

Τα απομακρυσμένα βουνά στα αριστερά είναι τα ίδια βουνά που φαίνονται δεξιά στην κάρτα του Θανάτου καθώς ο ήλιος μόλις ανέβαινε. Η διαδρομή αντιπροσωπεύει το ταξίδι που έχετε κάνει από τότε που ρίχνετε τα περιττά από τη ζωή σας. Ο ήλιος έχει αυξηθεί τώρα που υποδηλώνει ότι προς το παρόν τα προβλήματα του παρελθόντος είναι πίσω σας. Μέσω της πίστης στη ζωή, βρήκατε το φως στο τέλος της σήραγγας. Η κοίτη του ποταμού στην οποία η  Eγκράτεια βυθίζει το πόδι της είναι η κοίτη του ποταμού της ζωής που πρωτοεμφανίστηκε στην Μεγάλη Ιέρεια. Όταν εκείνη γνώριζε μόνο αόριστα την παρουσία του. Αυτό υποδηλώνει ότι με το ταξίδι σας στην Μεγάλη Αρκάνα και με τα μαθήματά που έχετε λάβει μέχρι στιγμής, έχετε αποκτήσει πρόσβαση σε μεγάλο μέρος της γνώσης που περιέχεται στην Τορά της Μεγάλης Ιέρειας. Μπορείτε να συγχαρείτε τον εαυτό σας για αυτό, καθώς δεν αποτελεί μικρό επίτευγμα.

Το φωτοστέφανο γύρω από το κεφάλι της Eγκράτειας δείχνει ότι σε αυτό το στάδιο του ταξιδιού σας έχετε ωριμάσει σημαντικά και έχετε πάρει πολλά μαθήματα. Κάποιοι ήταν σκληρά, κάποια εύκολα, και ως αποτέλεσμα έχετε μεγαλώσει πνευματικά. Απελευθερώνοντας όλα όσα δεν σας άξιζαν και όλα όσα σας εμπόδιζαν, στο πνευματικό σας όραμα, με την κάρτα του Θάνατου, τώρα έχετε μια σαφή εικόνα επαναλαμβανόμενων συμπεριφορών στη ζωή σας. 

Η Eγκράτεια  σας λέει ότι πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά το επόμενο βήμα σας.Οπότε αφιερώστε το χρόνο που απαιτείτε σε σας όσο προσαρμόζεστε στη νέα σας κατάσταση. Η Eγκράτεια φαίνεται να μετράει μια ορισμένη ποσότητα νερού από το ένα κύπελλο στο άλλο.  Υποστηρίζει την ισορροπία, την αρμονία και τη μετριοπάθεια, που με τη σειρά της φέρνει μια αίσθηση εσωτερικής ειρήνης. Γνωρίζει τον ακριβή αυνδυασμό μίγματος που απαιτείται για κάθε κατάσταση που μπορεί να προκύψει. Ούτε υπερβολικά αλλά ούτε και ελάχιστα.

Η Eγκράτεια είναι μία από τις κάρτες για το Ηλιακό Σημάδι του Τοξότη μαζί με τον Ιππότη των Ράβδων. Οι Τοξότες λατρεύουν να ταξιδεύουν, να αγαπούν, να διδάσκουν καθώς και να σπουδάζουν.Η Eγκράτεια είναι επίσης μια κάρτα για ταξίδια, μάθηση και διδασκαλία.

Η Eγκράτεια είναι ο σοφός σύμβουλος, θεραπευτής ή ολιστικός θεραπευτής. Παρουσιάζει επίσης παραδοσιακά την παρουσία του Οδηγού Πνεύματός σας ή του Φύλακα ,που σας βοηθά να επιβιώσετε από ότι περνάτε αυτή τη στιγμή. 

Η Eγκράτεια είναι ένας συμβολισμός της Διαδικασίας της Αναγέννησης μετά από όλα αυτά που πέθαναν στην Κάρτα του Θανάτου.

Η Εγκράτεια =(R A T O)=υπερβαίνω (ανεστραμμένη)

Η Εγκράτεια  ανεστραμμένη υποδηλώνει έλλειψη πίστης στη ζωή, ή παρατεταμένη θλίψη ή αυτό που δεν απελευθερώθηκε όπως έπρεπε στην κάρτα του Θανάτου. Έχετε κολλήσει και αντιστέκεστε στη διαδικασία επούλωσης και μετακίνησης. Πρέπει να πιστεύετε ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν άρα και η ζωή θα βελτιωθεί. Ίσως να επωφεληθείτε από μια επίσκεψη σε έναν ολιστικό θεραπευτή για να επαναπροσδιορίσετε το ενεργειακό σας πεδίο. Μπορεί να χρειαστεί συμβουλευτική Ταρώ εδώ. Μπορεί να αισθάνεστε αποσυνδεδεμένοι από την πνευματική σας πηγή. Απαιτείτε κάποιος  χρόνος για να διαλογιστείτε και για να συντονιστείτε με τους οδηγούς αγγέλους σας. Δώστε χρόνο για να επιστρέψετε στην κάρτα του Θανάτου για να απελευθερωθείτε από οτιδήποτε αρνητικό. Αφήστε να γίνει αυτή η πλήρης εκκαθάριση και  πιστέψετε ότι θα επιβιώσετε.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ