O Θάνατος =(O A T R)=μεταμόρφωση

Φθάνουμε σήμερα στην Κάρτα Θανάτου , τον αριθμό 13.  Παρόλο που ο φόβος που δημιουργεί αυτή η κάρτα είναι αδικαιολόγητος,ας διαλύσουμε τώρα κάποιους συνηθισμένους μύθους και να κατεβούμε στις πραγματικές πνευματικές και καθημερινές του έννοιες.

Ένας σκελετός ντυμένος με μαύρη πανοπλία βγαίνει σε ένα άσπρο άλογο. Σε άλλα καταστρώματα, αυτός ο σκελετός απεικονίζεται συχνά ως Azrael, ο Άγγελος του Θανάτου. Έχει μια μαύρη σημαία που απεικονίζει ένα λευκό τριαντάφυλλο. Το άλογο περιβάλλεται από διαφορετικές φιγούρες. Ένας βασιλιάς, ένας επίσκοπος, μια γυναίκα και ένα μικρό κορίτσι. Στο βάθος ένα καράβι φεύγει προς τη θάλασσα, αφήνοντας δύο  φιγούρες και ένα μικρό μαύρο σταυρό που υποδηλώνει έναν τάφο. Στο βάθος, στην κορυφή του βουνού, στέκονται δύο πέτρινοι πύργοι. Μεταξύ των δύο πύργων ο ανερχόμενος ήλιος είναι απλά ορατός.

Ναι, η κάρτα έχει να κάνει με το θάνατο, αλλά όχι με το φυσικό θάνατο. Για να αναπαραστήσουμε ένα πιθανό, και εννοώ πιθανό φυσικό θάνατο, θα χρειαζόταν ο Διάβολος σε συνδυασμό με τον Θάνατο ή ο Πύργος με τον Θάνατο.  Πολλές άλλες αντιστρεπτέες κάρτες μπορεί να δώσουν ένδειξη για κακή υγεία, αλλά οι παραπάνω κάρτες που εμφανίζονται σε ανάγνωση θα δώσουν στον αναγνώστη το λόγο ανησυχίας.

Η Κάρτα Θανάτου σημαίνει μεταμόρφωση. Συμβολίζει τον θάνατο μιας κατάστασης στη ζωή μας. Ο θάνατος έρχεται σε πολλά σχήματα και μορφές και καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής μας περνάμε πολλούς θανάτους που μας προετοιμάζουν για τον τελικό θάνατο όλων.Τον φυσικό θάνατο. Κάποιοι θάνατοι ξεκινούν από τη στιγμή που κόβεται ο ομφάλιος λώρος. Ο απογαλακτισμός από το στήθος ή το κόψιμο της πιπίλας.  Αυτοί είναι οι φυσιολογικοί θάνατοι που όλοι βιώνουμε στη ζωή και συνήθως γίνονται δεκτοί αρκετά εύκολα. Κανείς δεν θα θεωρούσε αυτές τις περιπτώσεις ως θανάτους αλλά περισσότερο ως αρχές και νέα ξεκινήματα. Ωστόσο, μαζί με το νέο έρχεται το παλιό, και μαζί με τις απαρχές έρχονται τελειώματα. Επομένως, κάθε μετάβαση συνεπάγεται θάνατο πριν από τη διαδικασία αναγέννησης.

Αυτές οι συνηθισμένες μεταβάσεις στη ζωή μπορεί να φαίνονται ασήμαντες σε σύγκριση με τον πραγματικό φυσικό θάνατο, αλλά ακόμη και αυτοί οι μικροί θάνατοι φέρνουν το δικό τους επίπεδο θλίψης και πένθους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε μια ματιά στις γεμάτα δάκρυα μητέρες όταν τα παιδιά τους πηγαίνουν πρώτη  μέρα σχολείο. Η θλίψη όταν τα παιδιά φεύγουν από το σπίτι για κολέγιο ή για να παντρευτούν. Ναι, είναι όλα θετική πρόοδος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προκαλούν συναισθηματικό πόνο. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτή τη μορφή θλίψης και ενθαρρύνεται ενεργά να παραμείνει υγιής και συναισθηματικά ισορροπημένος. Θα ήταν λάθος και αδύνατο να τα αποφύγουμε. . Η ζωή εγκαθίσταται σε ένα νέο φυσιολογικό ρυθμό καθώς οι άνθρωποι αφήνουν τους παλιούς και συνεχίζουν τη ζωή τους.

Ο Κρεμασμένος  μέσω της αντανάκλασης ήρθε να συνειδητοποιήσει ότι τα υλικά πράγματα, παλιές πτυχές του εαυτού του, πρέπει να παραδοθούν και να θυσιαστούν για να μεγαλώσει πνευματικά. Στην Κάρτα του Θανάτου όλα αυτά αφαιρούνται από αυτόν. Εάν είναι πρόθυμος να τα παραδώσει  τότε το πέρασμα του θα είναι πολύ πιο ομαλό και θα ανακάμψει πιο γρήγορα. 

Ο φόβος ότι θα χάσουμε την ταυτότητά μας. Φοβόμαστε ότι δεν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις, φοβόμαστε ότι θα βρεθούμε στο δρόμο, φοβόμαστε ότι δεν θα μπορέσουμε να ξαναρχίσουμε, ότι δεν θα έχουμε ποτέ άλλη ευκαιρία. Το γεγονός είναι ότι για να απελευθερωθεί νέα ζωή ή νέα ενέργεια, πρέπει πρώτα να είμαστε έτοιμοι να απελευθερώσουμε την παλιά ενέργεια. Όταν η παλιά ενέργεια έχει φύγει,  το Σύμπαν δρα για να υποστηρίξει αυτήν την απελευθέρωση παρέχοντας νέα ενέργεια για να γεμίσει το κενό. Από τον θάνατο έρχεται η γέννηση ή η νέα ζωή. Θυμηθείτε ότι δεν πρόκειται μόνο για σωματικές αλλαγές που αντιμετωπίζονται στην Κάρτα Θανάτου, αλλά και συμπεριφορές και πεποιθήσεις.

 Η κάρτα του Θανάτου σχετίζεται με την βουβωνική πανώλη του 1347. Υπάρχει μια φιλολογική απεικόνιση κατά την οποία ο Βασιλιάς και ο αγρότης εξισώνονται κατά την θνησιμότητα. Εναλλακτικά υπάρχει η εικασία ότι η εικόνα του Θανάτου είναι εμπνευσμένη από την ημερομηνία Παρασκευή και 13 τον Οκτώβριο του 1307. Την συγκεκριμένη ημερομηνία, Ναίτες Ιππότες  με συνοπτικές κατηγορίες βασάνιζαν και θανάτωναν ανθρώπους με την κατηγορία του αιρετικού,του ειδωλολάτρη,του αποστάτη,του μάγου και του ομοφυλόφιλου. Γενικά ο Θάνατος υποδηλώνει την προσωπική καταστροφή στην ζωή του ερωτώντος.O Θάνατος είναι επίσης μια υπενθύμιση στην ζωή του ερωτώντος όσον αφορά τον Τροχό ανεστραμμένο.

Ο ήλιος ανατέλλει ανάμεσα στους δύο πέτρινους πύργους στο βουνό που συμβολίζουν ότι τα καλύτερα έρχονται. Από τον θάνατο έρχεται η αναγέννηση. Ο ήλιος αντιπροσωπεύει επίσης νέα ελπίδα και νέα ζωή. Εάν παραμείνουμε δυνατοί και θετικοί κατά τη διάρκεια των σκοτεινών χρόνων, είμαστε σίγουροι ότι ο ήλιος θα ανέβει και πάλι. 

Η κάρτα του Θανάτου αντιπροσωπεύει το Ηλιακό Σημάδι του Σκορπιού. Ένα από τα μαθήματα για τον Σκορπιό είναι να μάθουμε να δεχόμαστε την αλλαγή και να μην φοβόμαστε γι ‘αυτό. Υπάρχει συχνά δύναμη στην παράδοση.

O Θάνατος =(O A T R)=μεταμόρφωση ανεστραμμένος

 

Ο θάνατος ανεστραμμένος υποδηλώνει ότι αντιστέκεστε στην αλλαγή και για αυτό λειτουργείτε μόνο με παλαιά ενέργεια που δεν σας στηρίζει ή δεν σας εμπλουτίζει. Χρειάζεται νέα ενέργεια στη ζωή σας, αλλά πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να κάνετε πρώτα κάποιες θυσίες. Τίποτα θετικό δεν μπορεί να συμβεί, και τίποτα νέο δεν μπορεί να προκύψει, μέχρι να αφήσετε το παλιό. Όταν αρνείστε να εγκαταλείψετε αρνητικά πράγματα στη ζωή σας, ξεπερασμένες συμπεριφορές ή αρνητικά πρότυπα, το Σύμπαν θα το κάνει τελικά για σας. Οι αλλαγές μπορεί να είναι συγκλονιστικές, τραυματικές ή ακόμα και καταστροφικές. Εάν αρχίσετε τις αλλαγές μόνοι σας, θα αισθανθείτε ότι ελέγχετε την κατάστση. Η κούραση, η εξάντληση, η κατάθλιψη και οι σωματικές ασθένειες είναι κοινές όταν ο θάνατος αναστρέφεται. Κάθε νέα ή θετική ενέργεια λιμοκτονεί .

Από την άλλη πλευρά θάνατος ανεστραμμένος υποδηλώνει ότι ίσως να ανακάμπτετε από μια σχεδόν μοιραία ασθένεια ή κατάσταση. Μπορεί να βγαίνετε από μια στιγμή πένθους και να βρείτε φως στη ζωή σας και πάλι. Ίσως συμβουλευτείτε τις υπηρεσίες ενός μέντιουμ σε μια προσπάθεια να έρθετε σε επαφή με τον κόσμο του πνεύματος. Ίσως να είστε μέντιουμ από μόνοι σας.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ