O Tροχός =( R O T A ) = περιστρέφω

Ένας τροχός εμφανίζεται στους Ουρανούς υπενθυμίζοντας την Μαντάλα ή Σφραγίδα. Ο εξωτερικόε κύκλος επιδεικνύει τα τέσσερα Εβραικά γράμματα  που ερμηνεύονται ως ” YHWH” ή ως ” IHVH” για τον Γιαχβέ και τα γράμματα με την φορά των δειχτών του ρολογιού ROTA. Στα λατινικά ROTA σημαίνει ο τροχός και είναι ο δέκατος αναγραμματισμός της Ταρώ. Το κέντο του κύκλου διαιρείται σε τερτατιμόρια. Στην κορυφή υπάρχει το σύμβολο του Ερμή. Στά δεξιά το σύμβολο του Θείου(θειάφι).Στα δεξιά το σύμβολο του αλατιού. Στον πάτο το σύμβολο του νερού. Ο ανερχόμενος δαίμονας μας υπενθυμίζει τον Άνουβι. Τον μετάθανατο Θεό. Τον δείχνει να υποστηρίζει τον Τροχό. Ένα κίτρινο φίδι γλιστράει από την άλλη πλευρά. Η σφίγγα δεσπόζει στην κορυφή με το ξίφος της.

Ο Τροχός είναι η κάρτα του Κάρμα ή του Δάρμα. Αναπαριστά ένα περιστεφομένο σημείο στην ζωή του ερωτώντος. Ο Μένανδρος είχε πεί: “O ΆΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΈΠΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ “.

Είναι αξιοσημείωτο ότι αν τα  γράμματα διαβαστούν από αριστερά προς τα δεξιά μας παραπέμπουν στη κάρτα της Μεγάλης Ιέρειας που ονόμαζεται Τ O R A (H) 

O Tροχός =( R O T A ) = περιστρέφω

Ο Τροχός

Σε κάθε γωνία της Κάρτας βλέπουμε Τέσσερα Φτερωτά πλάσματα που κάθονται πάνω στα σύννεφα. Τα πλάσματα έχουν κίτρινο χρώμα και το καθένα φαίνεται να διαβάζει από ένα βιβλίο.

Αυτά τα πλάσματα αντιπροσωπεύουν τα Τέσσερα Στοιχεία στο Ταρώ που θα συναντήσαμε αργότερα στην Μικρό Αρκάνα . Ο Άγγελος αντιπροσωπεύει τον αέρα, ο Αετός αντιπροσωπεύει το Νερό , ο Ταύρος αντιπροσωπεύει τη Γη και το Λιοντάρι αντιπροσωπεύει Φωτιά . Οι αριθμοί αυτοί συμβολίζουν τα τέσσερα σταθερά σημάδια του Ζωδιακού. Υδροχόος, Σκορπιός, Ταύρος και Λέων . Τα βιβλία που διαβάζουν περιέχουν γνώση όχι μόνο για το δικό τους στοιχείο αλλά και για τα άλλα τρία.

Το κίτρινο χρώμα τους υποδηλώνει ότι εργάζονται πολύ δύσκολα για να αφομοιώσουν αυτές τις πληροφορίες. Θα απορροφήσουν πολλές γνώσεις σε αυτό το στάδιο και μετέπειτα θα αναλύσουν το νόημά τους και πώς θα πρέπει να εφαρμοστούν στη ζωή. Ωστόσο, σε αυτό το σημείο του ταξιδιού, δεν έχουν ακόμη επαρκή προσόντα ή γνώση για κάθε στοιχείο ώστε να έχουν πλήρη κατανόηση ή εκτίμηση της εξουσίας τους. Ωστόσο, αντιλαμβάνονται στο τώρα ότι πρέπει να βρουν τη σωστή ισορροπία και κατανόηση όχι μόνο του δικού τους στοιχείου, αλλά και των άλλων. Μόνο τότε θα έρθει η αληθινή φώτιση.

Αυτά τα Φτερωτά Στοιχεία θα εμφανιστούν  και πάλι στην κάρτα του Κόσμου. Αλλά μέχρι τότε θα έχουν αποκτήσει τον πλήρη χρωματισμό τους. Μετά την ολοκλήρωση των μεμονωμένων ταξιδιών τους. Με όλες τις επιτυχίες τους και τις δόξες  τους, τις δοκιμές , τα σκαμπανεβάσματα, τα κέρδη και τις απώλειες, θα καταλάβουν τελικά τα μαθήματα που πρέπει να μάθουν για κάθε Στοιχείο. 

Μια Σφίγγα κάθεται πάνω από το Τροχό κρατώντας ένα σπαθί το οποίο είναι κεκλιμένο. Το κεκλιμένο σπαθί αντιπροσωπεύει σύγχυση στη σκέψη, έλλειψη σαφήνειας. Ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς αυτό που βλέπει, βιώνει ή αντιλαμβάνεται ο ερωτών. Η Σφίγγα είναι συντηρητής της σοφίας του Τροχού και αυτό αντιπροσωπεύει. Το κίτρινο φίδι που γλιστράει από την άλλη πλευρά αντιπροσωπεύει το Set, τον Θεό του σκότους, του θανάτου και της αποσύνθεσης. Όταν οι ενέργειες του Set γίνονται αισθητές, αισθανόμαστε χάος και έλλειψη ελέγχου στη ζωή μας, τίποτα δεν αισθάνεται σωστό ή λειτουργεί για μας.

O Tροχός =( R O T A ) = περιστρέφω

troxos tychis
O Tροχός της Τύχης

Από την άλλη πλευρά,το κέντρο του τροχού αντιπροσωπεύει την αμετάβλητη πηγή όλων των φαινομένων που μμας αφορούν. Με βάση την ψυχολογία ο Τροχός είναι το σύνολο της ψυχής μας.  Συνειδητής και ασυνείδητης. Συνήθως εστιάζουμε τόσο πολύ στην Τύχη και τον αγαθό δαίμονα Τύχωνα που δεν κοιτάζουμε πίσω τους. Δεν κοιτάζουμε πίσω από το κέντρο του Τροχού. Αλλά το κεντρικό σημείο κάνει την περιστροφή. Άρα οι εναλλαγές στην ζωή μας είναι απλές προβολές. 

Στην πραγματικότητα είναι το συνειδητό Εγώ που περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό μας. Ο εαυτός μας με την σειρά του γυρίζει για να συναντήσει την Τύχη μας. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να ελέγξουμε τον τροχό. Η ελεύθερη θέληση μας που κρύβεται μεσα στο συνειδητό Εγώ πρέπει να ακολουθήσει την πορεία του τροχού που έχει καθοριστεί από την Τύχη (Μοίρα ).Δεν μπορούμε λοιπόν να σταματήσουμε τον τροχό και να συνεχίσουμε να ζούμε. Μπορούμε όμως να βρούμε τον άξονα. Τότε η περιστροφή θα γίνει ελικοειδής και μέσα απο αυτήν μπορούμε να εξελιχθούμε.

Ο Τροχός της Τύχης αντιπροσωπεύει μια κυκλική φύση. Είτε είναι οι τέσσερις εποχές. Οι  παλίρροιες και οι αμπώτιδες. Οι καλές στιγμές / κακές στιγμές. Επετείους, γεννήσεις / αναπτύξεις / θανάτους / αναγεννήσεις. Αρχή / μέση / τέλος. 

Ο Τροχός της Τύχης είναι αριθμημένος με το νούμερο Δέκα. Στην αριθμολογία  το 10 μετατρέπεται σε 1 ως 1 + 0 = 1. Έτσι είναι και το 10 για την ολοκλήρωση και το τελείωμα.

Ένα για την αρχή. Δηλαδή:(θάνατος =γέννηση).

O Tροχός =( R O T A ) = περιστρέφω (ανεστραμμένος)

Ο τροχός της Τύχης ανεστραμμένος

Ο Τροχός της Τύχης ανεστραμμένος υποδηλώνει έναν άνθρωπο που αντιτίθεται οχι μόνο στην μοίρα του αλλά και σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται. Συνήθως υποδηλώνει ένα άτομο που δεν βασίζεται στην βοήθεια τρίτων που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν σε μια δύσκολη στιγμή.

Ο Τροχός της Τύχης ανεστραμμένος υποδηλώνει πτώση έλλειψη επιτυχίας και ενίοτε χρεωκοπία.Υποδηλώνει επίσης ότι ο ερωτών θα πρέπει να καταβάλλει μεγαλύτερες και σκληρότερες προσπάθειες προκειμένου να πετύχει τους στόχους τους. 

Ο Τροχός της Τύχης ανεστραμμένος μας παραπέμπει στον Κινεζο-Ιαπωνικό μύθο του ψαριού Koi το οποίο επιμένοντας και κολυμπώντας ξεπέρασε έναν καταρράκτη παρά τις αντίξοοες συνθήκες. Όταν το ψάρι έφθασε στην κορυφή οι Θεοί το αντάμειψαν και το μετέτρεψαν σε έναν Ουράνιο Δράκο. Η ιστορία αναπαριστά την μάχη που πρέπει τώρα να δώσει ο ερωτών.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ