Ο Κρεμασμένος = (Α R T O ) = η υπέρτατη θυσία

Ο Κρεμασμένος θεωρείται συχνά ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και περίπλοκα φύλλα της Ταρώ.

Ένας άνδρας κρέμεται ανάποδα από ένα δέντρο  σε σχήμα Τ. Φύλλα υπάρχουν  στο δέντρο και από τις δύο πλευρές και κάτω από το μέτωπο. Μόνο το ένα πόδι είναι δεμένο, ενώ το άλλο κρέμεται πίσω από αυτό. Τα χέρια του είναι δεμένα πίσω από την πλάτη του και ένα κίτρινο φωτοστέφανο βγαινει από το κεφάλι του. Το φόντο είναι τελείως γκρίζο.

Ο Κρεμασμένος αναφέρετε στην παράδοση και τη θυσία. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τις έννοιές του με την πρώτη ματιά γιατί είναι μια πολυεπίπεδη κάρτα . Μετά από όλες τις δραστηριότητες του Τροχού, τη θετική αλλαγή στις συνθήκες, ζωής τις ευκαιρίες που υπάρχουν σε αφθονία, έφθασε τώρα η ώρα για μιά προσωρινή αναστολή.

Ο Κρεμασμένος = (Α R T O ) = η υπέρτατη θυσία

Όπως μας υπενθύμισε τόσο καλά ο Τροχός, υπάρχει χρόνος ή εποχή για τα πάντα. Ο Κρεμασμένος αντιπροσωπεύει εκείνη την εποχή που όταν δεν έχει σημασία τι προσπαθούμε να κάνουμε, απλά δεν λειτουργεί. Ανεξάρτητα από το πόσο σχεδιάζουμε ή προσπαθούμε να αναγκάσουμε τη ζωή μας να υπακούσει στις εντολές και τις επιθυμίες μας, εκείνη φαίνεται να πηγαίνει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Μπορεί να είναι μια απογοητευτική στιγμή όταν γινόμαστε ανυπόμονοι και αρνητικοί. Όταν συγκρίνουμε τις αποτυχίες μας και τα εμπόδια μας στην προφανή επιτυχία και την τύχη των άλλων. Μπορεί να αισθανόμαστε αδύναμοι να αλλάξουμε τις περιστάσεις μας και να νοιώθουμε περιορισμένοι. Η Δικαιοσύνη έχει εμφανιστεί στη ζωή μας για να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τιν κατάστασεις μας και τώρα προσπαθεί να εξισορροπήσει τις καταστάσεις . Η εύρεση της σωστής ισορροπίας μπορεί να είναι δύσκολη και μπορεί επίσης να χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα. Η Δικαιοσύνη μας έχει υπενθυμίσει τον πνευματικό σκοπό και το καθήκον μας. Μας έχει σταματήσει απο τις διαδρομές μας. Μας κρέμασεε και μας περιόρισε για να μπορέσουμε να εστιάσουμε την προσοχή μας για λίγο. Οι κόμποι που τους έχει δέσει η Δικαιοσύνη δεν μπορούν να λυθούν από κανέναν απλό θνητό και έτσι ο Κρεμασμένος μπορεί επίσης να επαφίεται  στη μοίρα του και να περιμένει.

Ο Κρεμασμένος εμφανίζεται αυτή τη στιγμή για να μας υπενθυμίσει ότι ο αγώνας αυτή τη στιγμή είναι μάταιος. Ότι είναι καλύτερο να παραδοθείτε στην κατάσταση και να  αφήσετε τα πράγματα να εξελιχθούμν μόνα τους. Διαφορετικά όσο τα παλεύετε το μόνο που θα πετύχετε θα είναι να γλιστρήσετε περισσότερο στην απόγνωση, την αρνητικότητα και την απαισιοδοξία. 

Αν κοιτάξουμε προσεκτικά, ο Κρεμασμένος δεν φαίνεται τρομερά ανήσυχος ή να αγωνιά για το δίλημμα του. Στην πραγματικότητα, φαίνεται αρκετά γαλήνιος και στοχαστικός. Κρέμεται άνετα και το σώμα του φαίνεται χαλαρό. Είναι παραίτηση από τη μοίρα του. Ξέρει ότι τα σχοινιά που συνδέουν το πόδι και τα χέρια του είναι καλοσφιγμένα. Ξέρει ότι, ανεξάρτητα από το πόσο τραβάει, περιστρέφεται και σκίζει, είναι αδύματον να λυθεί.Η Δικαιοσύνη τον έδεσε για να μάθει ένα πολύτιμο μάθημα.

Στον Κρεμασμένο του δίνετε  αφθονία χρόνου  για να μπει στον εσωτερικό του χώρο και να μελετήσει την κατάστασή του. Μπορεί να σκεφτεί πώς έφτασε εκεί που είναι. Χωρίς την υλική του σύνδεση με τον κόσμο, μπορεί τώρα να επικεντρωθεί στην πνευματική του. 

Ο Κρεμασμένος = (Α R T O ) = η υπέρτατη θυσία (ανεστραμμένος

Ο Κρεμασμένος ανεστραμμένος έχεΙ την ευκαιρία να δει τον κόσμο ή την κατάστασή του από μια διαφορετική οπτική γωνία. Ήταν τόσο απορροφημένος με όλα τα πράγματα που έκανε, να παίρνει και να θέλει, ώστε έχασε τη θέα της μεγαλύτερης εικόνας. Τώρα είναι σε θέση να δει τα πράγματα σε διαφορετικό φως.

Ο Κρεμασμένος ανεστραμμένος μπορεί να έχει τάσεις να αισθάνεται θύματα ή να τιμωρείται, αλλά με το νέο πλεονέκτημά του μπορεί να αρχίσει να βλέπει το δικό του ρόλο στο δράμα, μπορεί να αρχίσει να αναλαμβάνει την ευθύνη για την κατάστασή του, αντί να κατηγορεί τους άλλους. Αν θυμηθεί τι του έχει διδάξει η Δικαιοσύνη τότε θα καταλάβει ότι εκεί που βρίσκεται τώρα  είναι απόρροια των δικώ του ενεργειών.

Το κίτρινο φωτοστέφανο γύρω από το κεφάλι του δείχνει ότι παρόλο που φαίνεται να είναι δεμένος σκέφτεται πολύ την κατάσταση του. Χρησιμοποιεί αυτόν τον χρόνο αναστολής για να εγκαταλεψει τον συνειδητό κόσμο και να βυθιστεί στην υποσυνείδητα σφαίρα για να αποκτήσει γνώσεις από τον ανώτερο εαυτό του. Ήρθε η ώρα για συγκέντρωση.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ