Ο Κόσμος= (T A R O)= o δρόμος προς τα Ηλύσια Πεδία

Φθάσαμε στην τελική κάρτα της Μεγάλης Αρκάνας και την τελευταία κάρτα της Ταρώ. Ήταν ένα δύσκολο, μακρύ ταξίδι μέσα από την Μεγάλη Αρκάνα και κάποιος θα αισθανόταν σχεδόν εξαντλημένος . Στην πραγματικότητα, εξάντληση δεν υπάρχει  καθώς φαίνεται ζωντανή, ενεργοποιημένη και χαρούμενη. Στην κάρτα του Κόσμου βιώνουμε την αποκορύφωση του Ταξιδιού του Φορέα. Ο Κόσμος είναι ο τόπος στον οποίο ο Τρελός έφτασε επιβιώνοντας από το ταξίδι και είναι σίγουρο ότι αισθάνεται περήφανος .

Ο Τρελός αποδέχτηκε τα χτυπήματα για να δοκιμάσει την εσωτερική του δύναμη και την επινοητικότητα. Παρέμεινε για αρκετό χρόνο ασταθής μέχρις ότου εκτιμήσει τις πολλές ευλογίες του στη ζωή και τι έχει πραγματική αξία γι ‘αυτόν. Να αναλάβει την ευθύνη για τη ζωή του και μέσω αυτοελέγχου να αντιληφθεί τις ανισορροπίες  του. Έχει λάβει υπόψη τις συμβουλές των σοφών και έμαθε να αποκολλιέται  από τις αρνητικές επιρροές των άλλων. Αντί να παραιτηθεί και να πέσει κομμάτια στο εδαφος όταν οι καιροί ήταν σκληροί, ο ίδιος σηκώθηκε και προχώρησε αντιλαμβανόμενος πως ότι δεν τον τσάκιζε θα τον έκανε πιο δυνατό .

Η φιγούρα στην κάρτα του Κόσμου  αντιπροσωπεύει έναν ώριμο Τρελό.Για αυτό και έχει κερδίσει τη θέση της στην εξέδρα των νικητών.  Η επιτυχία είναι τώρα δική της. Επειδή έμαθε τα Ζωτικά Μαθήματα της Ζωής κατά την διάρκεια του ταξιδιού και πέτυχε την τελική πρόκληση της εξεύρεσης ισορροπίας μεταξύ των τεσσάρων στοιχείων. Η επιτυχία που έχει κερδίσει θα είναι μακροπρόθεσμη. Τα έμαθε όλα αυτά όχι από ένα βιβλίο αλλά από την άμεση εμπειρία της ζωής. Συμετείχε ενεργά στη ζωή , πρόθυμα, ατρόμητα και γεμάτη περιέργεια. Έχει διατηρήσει το μυαλό της ανοιχτό σε περισσότερους από έναν τρόπο προσέγγισης για κάθε περίπτωσης που αντιμετώπισε. Έμαθε από τους άλλους και το περιβάλλον της. Έφτασε όμως στα δικά της συμπεράσματα και όχι απλώς ακολουθώντας τον όχλο. Έγινε αυτοτελής και υπεύθυνη. Θα μπορούσε να έχει περάσει τη ζωή ως επιβάτης, κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο όλους τους άλλους που ζουν τη ζωή τους. Να επιθυμεί και να ονειρεύετε  ότι θα μπορούσε να έχει αυτό που ήθελε. Τουναντίον επέλεξε να σηκωθεί και να πάρει το πηδάλιο της ζωής στα χέρια της. Θα μπορούσε να αφήσει τον εαυτό της να ελέγχεται από άλλους και να ζήσει τη ζωή της σύμφωνα με τους κανόνες, τις νοοτροπίες και τις πεποιθήσεις των άλλων. 

Στην  κάρτα του Κόσμου, μια γυναίκα στέκεται στο κέντρο ενός μεγάλου δάφνινου στεφανιού . Η γυναίκα είναι γυμνή, εκτός από ένα μανδύα που ανεμίζει γύρω από το σώμα της. Τα δύο της χέρια είναι χαλαρά . Η γυναίκα φαίνεται να είναι σε κίνηση, σαν να χορεύει. Στο φόντο ο ουρανός είναι μπλε και σε κάθε γωνιά βρίσκουμε τα τέσσερα συμβολικά στοιχεία από τον Τροχό της Τύχης. Αυτά τα στοιχεία αντιπροσωπεύουν τα τέσσερα στοιχεία. Αέρα, νερό, γη και φωτιά. Στον Τροχό αυτά τα στοιχεία απεικονίστηκαν σε μαύρο και άσπρο χρώμα. Στην κάρτα του Κόσμου απεικονίζονται με χρώμα που υποδηλώνοντας ότι το ερμαφρόδιτο άτομο (ή ανόητος) έχει μάθει τα μαθήματα κάθε στοιχειώδους προσέγγισης της ζωής και κατάφερε να τα ενσωματώσει στη ζωή του. Είναι πλέον σε άριστη ισορροπία και αρμονία και δεν κυβερνάται από κανένα συγκεκριμένα. Το  ερμαφρόδιτο άτομο κατανοεί ότι για να βρει την εκπλήρωση και για να κάνει κάθε στοιχείο να λειτουργήσει γι ‘αυτό στη ζωή του, πρέπει να μάθει να ζεί μαζί του. Μόνο τότε θα έχει πρόσβαση σε ότι καλύτερο που κάθε στοιχείο μπορεί να προσφέρει. Κάθε στοιχείο έχει ειδικά δώρα και κάθε στοιχείο μπορεί να αλληλοσυμπληρώνεται όμορφα το ένα με το άλλο. 

Τα σύννεφα γύρω από τα Τέσσερα Στοιχεία είναι αναπαραστάσεις του Πνεύματος. Αυτό θυμίζει τη γυναίκα της πνευματικής  σύνδεσης με τα πάντα στο Σύμπαν και πέραν αυτού. Δεν είναι μόνος της στο θρίαμβό της γιατί δεν υπάρχει επιτυχία για έναν χωρίς επιτυχία για όλους. Γνωρίζει τις συνεισφορές της στην λίμνη του συλλογικού ασυνείδητου. Γνωρίζει ότι ως αποτέλεσμα όλων των δοκιμών και των θριάμβων καθ ‘όλη τη διάρκεια του ταξιδιού της, οι άλλοι μπορούν τώρα να επωφεληθούν από την τεράστια εμπειρία της. Έχει μια σαφή κατανόηση της θέσης της στο Σύμπαν. Καταλαβαίνει πλήρως ποια είναι και πώς λειτουργεί η ζωή.

Το δάφνινο στεφάνι συμβολίζει την επιτυχία και τα επιτεύγματά της. Παρατηρήστε το σχήμα με τις οκτώ κορδέλες στο πάνω και στο κάτω μέρος του στεφάνου. Αυτά είναι τα σύμβολα του απείρου και υποδηλώνουν την συνειδητοποίηση ότι δεν υπάρχει αρχή ή τέλος.

Ο Κόσμος= (T A R O)= o δρόμος προς τα Ηλύσια Πεδία (ανεστραμμένος)

Ο Κόσμος ανεστραμμένος υποδηλώνει επιτυχία, αλλά η επιτυχία μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλη όσο περιμένατε. Εντούτοις, μπορεί να υπάρχουν ακόμη κάποιες προκλήσεις. Μπορεί να χάσετε τον έλεγχο των πραγμάτων  κοντά στη γραμμή τερματισμού. Βαθιά μέσα σας μπορείτε να φοβάστε την επιτυχία και τις ευθύνες που την ακολουθούν.

Ένα όνειρο ή ένας στόχος που έχετε επιδιώξει για τόσο πολύ καιρό μπορεί να έχει χάσει την λάμψη του καθώς την εγκαταλείπετε για κάτι άλλο.

Αν υπάρχει επιτυχία, ο Κόσμος ανεστραμμένος υποδηλώνει ότι δεν είναι καιρός να ξεκουραστείτε στις δάφνες σας, γιατί μπορεί να σας πιάσουν στο ύπνο και να σας καταφέρουν πισώπλατο χτύπημα. Πρέπει να θυμάστε ότι η ζωή δεν σταματάει στην πρώτη επιτυχία, επειδή υπάρχουν και άλλοι μεγαλύτεροι στόχοι για να επιτευχθούν. Οι χρυσοί  Ολυμπιονίκες δεν κάθονται απλά και κοιτάζουν το μετάλλιο τους ή απολαμβάνουν τη δόξα  τους. Αντιθέτως, αμέσως αρχίζουν να επικεντρώνονται στον επόμενο αγώνα, στο επόμενο πρωτάθλημα, στους επόμενους Ολυμπιακούς, γιατί πρέπει να διατηρήσουν την επιτυχία τους και να προωθήσουν την ορμή τους.

Ο Κόσμος ανεστραμμένος μπορεί να συμβολίζει εκείνες τις στιγμές που νομίζατε ότι ανεβήκατε στο ψηλότερο βουνό. Την επιτομή της επιτυχίας. Μόνο για να ανακαλύψετε ότι υπήρχε κάτι ακόμα μεγαλύτερο από αυτό. Ως εκ τούτου, η επιτυχία μπορεί να υπάρξει, αλλά μπορεί να υπάρξουν κάποιες αναβολές ή καθυστερήσεις. Παρόλα αυτά μην εγκαταλείπετε τις όποιες προσπάθειες. 

Ο Κόσμος ανεστραμμένος  μπορεί να προτείνει φευγαλέα επιτυχία.Το ανεστραμμένο στεφάνι ότι μπορεί να χάσετε σε κάποιον ανταγωνισμό. Ωστόσο, τα σύμβολα στεφάνι και  άπειρο σας υπενθυμίζουν ότι θα έχετε μια άλλη ευκαιρία στο μέλλον, ώστε να μάθετε από αυτό και να το χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε την απόδοσή σας την επόμενη φορά.

 

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ