O Βασιλιάς των Δηναρίων

O Βασιλιάς των Δηναρίων κάθεται σε ένα εκπληκτικό θρόνο, ο οποίος είναι αρκετά διαφορετικός από τους θρόνους των άλλων τριών βασιλιάδων. Ο θρόνος του είναι κατασκευασμένος από μαύρο μάρμαρο που πρέπει να είναι πολύ ακριβό. Υπάρχουν δύο  χρυσά γλυπτά κεφάλια ταύρου σκαλισμένα με εκπληκτική λεπτομέρεια στην κορυφή του θρόνου. Άλλα δύο κεφάλια (ασημένια αυτή τη φορά) διακοσμούν κάθε υποβραχιόνιο. Οι ταύροι συνδέουν αυτόν τον βασιλιά με το σύμβολο της Γης και ειδικά με τον Ταύρο, αν βρεθεί με το Τέσσερα των Δηναρίων και τον Ιεροφάντη της Μεγάλης Αρκάνας. Ο θρόνος του πολυτελής και υπέροχος καθώς είναι μας δίνει μια ιδέα για την κατάσταση αυτού του βασιλιά. 

O Βασιλιάς των Δηναρίων κρατάει ένα μεγάλο χρυσό Δηνάριο στο γόνατό του και το κοοιτάζει περήφανος. Αυτή είναι το ίδιο Δηνάριο που κρατούσε ως Βαλές  πολλά χρόνια πριν . Όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά το ταξίδι του. Και τότε το Δηνάριο αυτό δεν ήταν ύλη. Ήταν η ιδέα που είχε συλλάβει. Ήξερε τι ήθελε τότε και συνειδητοποίησε ότι θα είχει πολύ δρόμο να διανύσει. Το  Δηνάριο ήταν ο στόχος τους και ποτέ δεν λοξοδρόμησε . 

O Βασιλιάς των Δηναρίων

O Βασιλιάς των Δηναρίων φοράει μια περίτεχνη κορώνα που είναι διακοσμημένη με πράσινο. Αυτό τον συνδέει με το στοιχείο της γης. Ο κόκκινος μανδύας του μας θυμίζει ότι για να πετύχεις στη ζωή, πρέπει να είσαι παθιασμένος με αυτό που κάνεις. Τώρα όμως συνειδητοποιεί  ότι τα χρήματα δεν είναι τα παν. Όταν ξεκίνησε ως Βαλές και ειδικά ως Ιππότης, όλα αφορούσαν τα χρήματα. Εργάστηκε, μετρώντας κάθε ευρώ που έβγαζε . Είναι πλέον ευτυχισμένος που έβαλε όλη την προσπάθεια τότε. Διαφορετικά δεν θα είχε τον πολυτελές τρόπο ζωής που απολαμβάνει τώρα. 

O Βασιλιάς των Δηναρίων κάθεται σε έναν κήπο που είναι πλούσιος σε ανθοφορία. Το πέτρινο κάστρο του φαντάζει μαγευτικό στο βάθος και ο ουρανός είναι εξαιρετικά ηλιόλουστος και καθαρός.O Βασιλιάς των Δηναρίων συμβολίζει το υλικό ή τον οικονομικό πλούτο ή την επιτυχία. Εκπροσωπεί τον επιτυχημένο επιχειρηματία ή τον πλούσιο ιδιοκτήτη γης.  Είναι πολύ σίγουρος για τον εαυτό του όταν πρόκειται για θέματα χρημάτων και η παρουσία του προμηνύει καλά νέα για τις αυξανόμενες χρηματιστηριακές τιμές ή τις επενδύσεις.

O Βασιλιάς των Δηναρίων  υποδηλώνει ότι είναι απόλυτα γειωμένος, πρακτικός, πεισματάρης και σκληρός. Τα πόδια του καλύπτονται από την πολεμική πανοπλία του Βασιλιά ,ενώ κρατά μία σφαίρα στο δεξί του χέρι. Η πανοπλία του και η χρυσή σφαίρα μας θυμίζουν ότι αυτός ο Βασιλιάς είναι ένας υπερήφανος και ισχυρός κυβερνήτης. Από τη σχεδόν υπεροπτική του συμπεριφορά μπορούμε να δούμε ότι αυτός ο βασιλιάς γνωρίζει πολύ καλά τη θέση και το καθεστώς του.

O Βασιλιάς των Δηναρίων

O Βασιλιάς των Δηναρίων είναι γενναιόδωρος με τον χρόνο και την ενέργειά του. Είναι καλός, καλοπροαίρετος και θέλει να βοηθήσει τους ανθρώπους όπου μπορεί. Απολαμβάνει την επιτυχία άλλων και επιθυμεί να συνδεθεί με οργανισμούς που χορηγούν νέες επιχειρήσεις. Θα καθοδηγεί και θα εποπτεύει την ανάπτυξή τους έτσι ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή πιθανότητα να επιτύχουν τους δικούς τους στόχους.

Κυριαρχείται από τον Ερμή. Στοιχείο της Γης. Σχετίζεται με τις παράδηλους 11η – 21η Ιανουαρίου. Συγχρονισμός 20 Απριλίου -22 Μαίου

O Βασιλιάς των Δηναρίων(ανεστραμμένος)

Όταν ο Βασιλιάς των Δηναρίων έρχεται ανεστραμμένος αυτό σημαίνει ότι χάνει τον θρόνο του.  O Βασιλιάς των Δηναρίων ανεστραμμένος μπορεί να είναι η αιτία της τεράστιας απώλειας . Μπορεί να υπάρχουν πολλοί τριτογενείς παράγοντες που αυτός ο βασιλιάς βρέθηκε σε τέτοιες συνθήκες.

Μπορεί ακόμα να συντρέχουν λόγοι διαφθοράς ή δωροδοκίας.Eίναι μια προειδοποιητική κάρτα για δωροδοκίες και για την κοντοφθαλμία . Επιθυμίες για πλούτο και κατοχή μπορεί να σας οδηγήσουν σε βεβιασμένες κινήσεις. O Βασιλιάς των Δηναρίων ανεστραμμένος υποδηλώνει επίσης στείρες προσπάθειες προκειμένου να βελτιώσει τα οικονομικά του.

 O Βασιλιάς των Δηναρίων ανεστραμμένος υποδηλώνει επίσης την έντονη επιθυμία για πλούτο αλλά την τεμπελιά προκειμένου να αποκτηθεί. 

Τέλος η συγκεκριμέμη κάρτα υποδηλώνει μια απολυταρχική ανδρική φιγούρα στην ζωή του ερωτώντος. Εκεί φαίνεται ότι ο ερωτών εξαρτάται οικονομικά από κάποιο άτομο. π.χ. πατέρα, αφεντικό, σύζυγο κ.τ.λ. Παρόλα αυτά η ζωή του είναι πολύ λιτή ενω στα αισθηματικά μιλάμε για μια αρνητική σχέση.

 

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ