O Διάβολος=(Α Ο Τ R) = χωρίς ολοκλήρωση

Ο Διάβολος κάνει την εμφάνισή του  ξαφνικά μετά την ηρεμία της Eγκράτειας. Γιατί όμως; Γιατί ο ερωτών δεν απόκτησε προσωπική γνώση και σοφία. Δεν συνειδητοποίησε την αληθινή αξία των αξιόλογων πράξεων στη ζωή του και δεν απέρριψε αυτά που ήταν άχρηστα και καταστροφικά. 

Ο Διάβολος φαίνεται ότι έχει μια ισχυρή επιρροή σε πολλούς από εμάς. Μας τραβάει με υποσχέσεις περί καλών πραγμάτων επί του υλικού κόσμου.  Μας μεταφέρει την ιδέα του” ζήσε το σήμερα και άσε το αύριο να πεθάνει“. Με τη εγγύηση του υλικού κέρδους και της απενεχοποίησης , μας μαγεύει και μας αποπροσανατολίζει από το μονοπάτι της ζωής. 

O Διάβολος=(Α Ο Τ R) = χωρίς ολοκλήρωση

Ο Διάβολος  μισό θηρίο, μισός άνθρωπος, βρίσκεται σε μια μαύρη αίθουσα. Έχει το κεφάλι ενός τράγου. Στην κορυφή του κεφαλιού του βρίσκεται μία ανεστραμμένη πεντάλφα. Η όρθια πεντάλφα αντιπροσωπεύει τα πέντε σημεία του σώματος, το κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια. Επίσης αντιπροσωπεύει τα τέσσερα στοιχεία μαζί με ένα πέμπτο στοιχείο. Αυτό του πνεύματος. Όταν η πεντάλφα είναι όρθια, υποδηλώνει ότι  το σώμα βρίσκεται σε ισορροπία και σύνδεση με το πνεύμα. Όταν η πεντάλφα είναι ανεστραμμένη , η σχέση με το πνεύμα χάνεται και  και τα πάθη μας παίρνουν τον έλεγχο.

Μπροστά από το Διάβολο βρίσκεται ο άντρας και η γυναίκα από την κάρτα των Εραστών. Καθένας από αυτoύς έχει μία αλυσίδα να κρέμεται  χαλαρά γύρω από τον λαιμό τους . Οι δύο αλυσίδες συνδέονται και ενώνονται μεταξύ τους. Τα κέρατα στα κεφάλια τους δείχνουν ότι η αθωότητα που έζησαν κάποτε ως Εραστές  έχει χαθεί τώρα. Το κροτάλισμα των βαριών αλυσίδων σε κάθε κίνηση, υπενθυμίζει στον ερωτώντα την κάθε στιγμή της απώλειας αυτοσεβασμού του και της  υποδούλωσης του.

Ο Διάβολος κατέχει μια πυρακτωμένη φλόγα που την χρησιμοποιεί για να αναζωπυρώσει την κτηνώδη  φύση του ανθρώπου.

Οι αλυσίδες γύρω από τον άνδρα και τη γυναίκα είναι χαλαρές και θα μπορούσαν να απελευθερωθούν εάν θέλουν. Ο Διάβολος τους κάνει να πιστεύουν ότι είναι καλύτερα μαζί του , καθώς η ζωή θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη. Νομίζουν ότι έχουν ελευθερία, αλλά η κάθε τους κίνηση είναι ελεγχομένη,η κάθε σκέψη και δράση τους. Οι αναμνήσεις από τις εμπειρίες τους στην κάρτα του Θανάτου τους κρατούν εκεί που είναι. Η απόδραση είναι αδύνατη επειδή έχουν υιοθετήσει έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής και δεν ξέρουν πώς μπορούν να το αλλάξουν.

O Διάβολος=(Α Ο Τ R) = χωρίς ολοκλήρωση ανεστραμμένος

O Διάβολος ανεστραμμένος δείχνει ότι κάνετε τα απαραίτητα βήματα για να απαλλαγείτε από μια περιοριστική κατάσταση. Αρχίζετε να σκέφτεστε πάλι για τον εαυτό σας και να αποφασίσετε να χαράξετε το δικό σας μονοπάτι. Αντιλαμβάνεστε ότι τα χρήματα δεν αγοράζουν την ευτυχία. Υπάρχει ίσως μια πλήρης αντιστροφή ή ανατροπή της ζωής σας, καθώς απορρίπτετε τον υλικό κόσμο και κάθε αμαρτωλή συμπεριφορά,με στόχο την αναζήτηση πνευματικού διαφωτισμού.

O Διάβολος ανεστραμμένος υποδηλώνει ότι ο ερωτών μπορεί να έχει μόλις βγει από μια εμπειρία, που τον έπληξε στον πυρήνα και τώρα  κοιτάζει τη ζωή με πολύ διαφορετικό τρόπο.  

Ο άντρας και η γυναίκα στην κάρτα του Διαβόλου ανεστραμμένη τελικά συνειδητοποιούν ότι η θηλιά γύρω από το λαιμό τους δεν είναι τόσο σφιχτή όσο πίστευαν. Έχουν βιώσει κάποια μορφή φώτισης. Σιγά-σιγά ανακαλύπτουν ότι κανείς δεν έχει εξουσία επάνω τους και είναι στο χέρι τους να αλλάξουν τη ζωή τους αν το επιλέξουν. Κοιτάζοντας τις αλυσίδες που τους δένουν, αναγνωρίζουν ότι ήταν πάντα αρκετά χαλαρές για να τις αφαιρέσουν και δεν μπορούν να πιστέψουν ότι τις μετφέραν για τόσο πολύ καιρό.  Αυτή η προσωπική χειραφέτηση μπορεί να γίνει σε φυσικό, συναισθηματικό ή ψυχολογικό επίπεδο. 

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ