Το Άστρο=(A R O T )=γίνομαι ορατός

Μετά την καταιγίδα του Πύργου έρχεται η ηρεμία του Άστρου. Με πολλούς τρόπους το Αστέρι είναι σαν την κάρτα της Εγκράτειας  στο γεγονός ότι προσφέρει ανακούφιση μετά από έναν αγώνα και χρόνο για να θεραπευτούμε. Ωστόσο, το Αστέρι μας φέρνει λίγο πιο κοντά στον στόχο μας.

Μια γυμνή γυναίκα γονατίζει μπροτά σε μια λίμνη. Η γυναίκα ρίχνει νερό από δύο κανάτες, την μία στην λίμνη και την άλλη στη γη. Οκτώ, οκτάκτινα αστέρια σπινθηροβολούν στον ουρανό με το κεντρικό αστέρι μεγαλύτερο  από τα υπόλοιπα. Στο βάθος μία Ίβιδα κάθεται σε ένα δέντρο.

Αυτή η λίμνη νερού είναι η ίδια που η Μεγάλη Ιέρεια αισθανόταν πίσω από το πέπλο της. Είναι η ίδια λίμνη που ο Άγγελος της Εγκράτειας βυθίζει το πόδι του. Η λίμνη αντιπροσωπεύει επίσης το συλλογικό ασυνείδητο ή την καθολική μνήμη. Ήταν ο Carl Jung   εκείνος ο οποίος πρωτοδημοσίευσε τη θεωρία της Universal Data Bank (Παγκόσμια Τράπεζα Πληροφοριών Μνήμης)που κρατούσε τις αναμνήσεις κατα την διάρκεια της εξέλιξης του ανθρώπου από την αυγή του χρόνου. Την Ψυχώ. ( Psycho) Διαθέτει αρχεία για κάθε άτομο και για όλες τις ζωές που έχουν ζήσει. Πιστεύεται ότι κάτω από ορισμένες συνθήκες, όπως ο διαλογισμός ή η ύπνωση. Αυτή η τράπεζα μνήμης μπορεί να προσεγγιστεί και μπορεί να πετύχει μεγάλη σοφία και φώτιση. Αυτή η θεωρία υποστηρίζει την ιδέα ότι όλοι είμαστε συνδεδεμένοι σε ένα πνευματικό επίπεδο. Ότι όλοι έχουμε πρόσβαση στις ίδιες γνώσεις και ότι έχουμε τη δυνατότητα να μοιραστούμε αυτή τη γνώση. Πιστεύεται ότι κάθε φορά που σκέφτομαι κάτι, υπάρχει ένα φαινόμενο κυματισμού που εξαπλώνεται σε όλη την ανθρωπότητα και τον πλανήτη. Εάν αυτές οι σκέψεις είναι αρνητικές ή επιθετικές, οι ενέργειες που δημιουργούνται και αποστέλλονται θα διεισδύσουν και θα επηρεάσουν το ενεργειακό πεδίο κάθε ανθρώπου στον κόσμο. Αν αρκετοί άνθρωποι δημιουργήσουν αυτές τις αρνητικές σκέψεις, όπως εκείνοι που έπεσαν στον πόλεμο, στην τρομοκρατία, στη διαφθορά κλπ. Τότε ο αντίκτυπος στην ανθρωπότητα θα είναι μεγάλος, ενσταλάζοντας τον φόβο, την υποψία και το μίσος στην ανθρωπότητα. Φυσικά ισχύει και το αντίθετο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι σοφοί πνευματικοί δάσκαλοισυμβουλεύουν πάντα να παρακολουθούμε τις σκέψεις μας επειδή δεν ανήκουν σε μας μόνο σε μας, αλλά σε όλους.

Το συλλογικό ασυνείδητο εξηγεί επίσης γιατί, όταν κάποιος εφευρίσκει κάτι ή έρχεται μια υπέροχη ιδέα, τότε μπορείτε να είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν άλλοι στον κόσμο και μερικές φορές όχι τόσο μακριά από μας που θα ανακαλύψουν το ίδιο ή θα έχουν την ίδια ιδέα ταυτόχρονα. Όλοι έχουν πρόσβαση σε αυτή τη Παγκόσμια Τράπεζα Πληροφοριών Μνήμης.

Στο Αστέρι βλέπουμε την έμπνευση της γυναίκας να πάρει νερό από την λίμνη (του Σύπαντος) και να δώσει ζωή στον πραγματικό κόσμο, ρίχνοντας το νερό στη γη. Γνωρίζει ότι άλλοι έχουν περάσει παρόμοιες δοκιμασίες με τις δικές της και κατάφεραν να επιβιώσουν, γι αυτό πρέπει να μάθει από αυτές και να τις εφαρμόσει στην πράξη στη ζωή της. Παρατηρήστε ότι κάποια από τα νερά αποστραγγίζονται πίσω στην πισίνα. Αυτό επιτρέπει και σε άλλους να έχουν πρόσβαση στη σοφία. 

Με βάση τα παραπάνω μπορούμε, μεταξύ πολλών άλλων παραγόντων, να συνδέσουμε το Αστέρι με ανθρωπιστικά ζητήματα, εμπνευσμένη δημιουργικότητα και ιδέες.

Αφού ο Πύργος γρεμίστηκε  χάθηκαν και όλα εκείνα τα εκείνα τα πράγματα μακριά από εμάς ,που μας κρατούσαν πίσω και μπλοκάριζαν το όραμά μας. Το Αστέρι μας ξυπνάει στο νέο μας περιβάλλον και μας δίνει το Αληθινό Κάλεσμα στη ζωή μας. 

Το Αστέρι φέρνει Απελευθέρωση και Ελευθερία μετά τις αλυσίδες του Διάβολου και το σοκ του Πύργου. Το ίδιο το γεγονός ότι η γυναίκα δεν φοράει ρούχα συμβολίζει ότι δεν έχει πλέον τίποτα να κρύψει.  Είναι τώρα η ίδια ελεύθερη και να δείξει στον κόσμο ποιά είναι πραγματικά. Γνωρίζει τώρα ότι το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της ήταν ένα προσωπείοη. Συμπεριφέρόμενη και κάνοντας πράγματα για να ευχαριστήσει τους άλλους και να συμβαδίσει με όλους τους άλλους. Οχι όμως με τον εαυτό της. Στο Αστέρι αντιλαμβάνεται τη μοναδική της προσωπικότητα. Υπάρχει μια μεγάλη αίσθηση ειρήνης που της επιτρέπει να κάνει ό, τι ακριβώς θέλει και να δείχνει  ποιά  πραγματικά είναι. Δεν χρειάζεται πλέον να αποδείξει τίποτα σε κανέναν. Είναι περήφανη για τον εαυτό της και έχει μια ισχυρή αίσθηση αυτοπεποίθησης. «Αυτός είμαι εγώ, αυτός είμαι εγώ».

Το φως του Άστρου που λάμπει πάνω της, της επιτρέπει να συνειδητοποιεί τις θαυμάσιες φυσικές της ιδιότητες και τα δώρα και όχι τα ψεύτικα που νόμιζε ότι έπρεπε να έχει. Το αστέρι συχνά υπογραμμίζει την παρουσία ορισμένων φυσικών δώρων στη ζωή ενός ατόμου. Αυτά τα δώρα μπορεί συχνά να είναι δημιουργικής φύσης, όπως η τέχνη, το τραγούδι, η γραφή, η δράση, η γλυπτική κλπ.  Η κάρτα του Άστρου σας λέει ότι είναι καιρός να αφήσετε το αστέρι σας να λάμπει λαμπρά,

Η Ίβιδα που κάθεται στο δέντρο είναι ιερογλυφικό για τον Θεό Θώθ, ο οποίος ήταν θεματοφύλακας των Ακασικών Αρχείων.

 

Το Άστρο=(A R O T )=γίνομαι ορατός (ανεστραμμένο)

Το Άστρο ανεστραμμένο υποδηλώνει έλλειψη ελπίδας και εμπιστοσύνης ότι τα πράγματα θα λειτουργήσουν εντάξει. Δεν έχουν επουλωθεί ακόμα οι πληγές από τα τραύματα του Πύργου. Ο Διάβολος εξακολουθεί να σας κρατάει ακόμα δέσμιους και θα χρειαστείακόμα πολύ προσπάθεια εκ μέρους σας για να σπάσετε τά όποια δεσμά.  Το Άστρο ανεστραμμένο αναδεικνύει συχνά μια κακή ή παραμορφωμένη εικόνα του σώματος. Αυτό σας κάνει να μην αγαπάτε τον εαυτό σας και να  πιστεύετε ότι κανένας άλλος δεν θα σας αγαπήσει.

Το Άστρο ανεστραμμένο υποδηλώνει υπέροχα δημιουργικά δώρα και ταλέντα που είτε κρύβονται είτε απορρίπτονται. Πρέπει να βρείτε κάποια αίσθηση αυτοπεποίθησης και υπερηφάνειας για τις ικανότητές σας. Θα ήταν έγκλημα να αφήσετε τα ταλέντα αυτά να χάνονται. Εάν συμμετέχετε σε καλλιτεχνικό κόσμο, μπορεί να αισθάνεστε ανεπηρέαστοι ή να αντιμετωπίζετε ,μία προσωρινή έλλειψη έμπνευσης . Αυτό μπορεί να σας οδηγήσει στην έλλειψη εμπιστοσύνης που οδηγεί σε χαμηλή αυτοεκτίμηση. Μπορεί να υπάρχει έλλειψη φαντασίας στη δουλειά σας. Το Άστρο ανεστραμμένο μπορεί να αντιπροσωπεύει ένα δημιουργικό ταλέντο που είχατε όταν ήσασταν νεότερος αλλά ποτέ δεν εξελίχθηκε σωστά καθώς  ήσασταν δεμένος στις απαιτήσεις του υλικού κόσμου, του γάμου και της οικογένειας. Μπορεί να μην φαινόταν οικονομικά βιώσιμο ή πρακτικό την εποχή εκείνη. Ωστόσο, το Άστρο ανεστραμμένο μπορεί να σας προτείνει να αλλάξετε τη στάση σας και να ξαναβγείτε για να το αναζητήσετε. Ο κόσμος και οι περιστάσεις σας έχουν αλλάξει. 

Το Άστρο ανεστραμμένο δείχνει να μην έχει λάμψη. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να σκεφτείτε ότι ποτέ δεν είναι αργά. Φροντίστε να κάνετε το λάθος να παίζετε το ρόλο του θύματος για πολύ καιρό μετά το χτύπημα του Πύργου και να μην αναλαμβάνετε καμία ευθύνη για τη δική σας ζωή.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ