H Kρίση=(O A R T )=υπερβαίνοντας την ανθρώπινη ζωή

Στον αριθμό της κάρτας XX, βλέπουμε έναν Άγγελο να φυσάει μια τρομπέτα ή κέρατο καθώς κοιτάζει την ανθρωπότητα από τους ουρανούς πάνω. Μια σημαία με ένα κόκκινο σταυρό σε λευκό φόντο κρέμεται από τη σάλπιγγα. Κάτω από τον Άγγελο, άνδρες, γυναίκες και παιδιά ανεβαίνουν από τα ατομικά φέρετρα με τα σηκωμένα χέρια τους στην εξύψωση. Αυτή η κάρτα αντιπροσωπεύει την Ημέρα της Κρίσης για ένα και όλα. Οι σπόροι που σπέρνονται από την Μεγάλη Ιέρεια είναι έτοιμοι για συγκομιδή. Το αποτέλεσμα αυτής της συγκομιδής και εάν είναι ευπρόσδεκτο ή όχι εξαρτάται από το “αν υπήρξε υπακοή στους νόμους του Σύμπαντος” . 

Τα άτομα που απεικονίζονται στην Κάρτα Κρίσεως είναι γυμνά, υπενθυμίζοντας πάλι ότι κατά την Ημέρα της Κρίσεως, δεν θα είμαστε πλέον σε θέση να κρυβομάστε πίσω από μια πρόσοψη, ένα ψέμμα ή μια προσποίηση.Τίποτα δεν μπορεί να κρύβεται την Ημέρα της Κρίσης.

Το Πνεύμα εξελίσσεται και αναπτύσσεται  με την υπέρβαση των προκλήσεων της φυσικής ζωής. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται η μορφή του πνεύματος. Εάν έχουμε φτάσει στην πρόκληση διατηρώντας ταυτόχρονα την ακεραιότητά μας και παραμένοντας πιστοί στους εαυτούς μας , βοηθώντας παράλληλα την υπόλοιπη ανθρωπότητα, τότε έχουμε κάνει καλά τη δουλειά μας. Ωστόσο, εάν αφήσαμε το απείθαρχο σώμα του ξενιστή που επιλέχθηκε για αυτή την ενσάρκωση να υπερκεράσει τον Πνευματικό Εαυτό μας επιτρέποντας στον πρώτο να λέει το Εγώ, τότε ίσως αποτύχαμε. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επιστρέψουμε για άλλη μια φορά και να μάθουμε το Μάθημα ή τα Μαθήματα που είχαν προκαθοριστεί προτού εγκαταλείψουμε τον Κόσμο του Πνεύματος για να ενσαρκωθούμε. Θα έχουμε πάντα μια άλλη ευκαιρία, αλλά μπορεί θα φαίνεται πιο δύσκολη την επόμενη φορά. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αποθαρρυντικό για τη μορφή μας στο Κόσμο του Πνεύματος, από το  να επιστρέψουμε μετά τον φυσικό μας θάνατο, μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε αποτύχει στην αποστολή μας και πιθανώς προκαλέσαμε δυσφορία ή τραυματισμό σε άλλους στη διαδικασία.

Με απολιθωμένο το εγώ και την απώλεια της φυσικής ταυτότητας, η ψυχή που επιστρέφει είναι σε θέση να απορροφήσει πλήρως τις συνέπειες όλων των ενεργειών της. Σε πνευματική / ψυχική μορφή, καμία ευθύνη δεν κατανέμεται σε άλλη, καθώς η ψυχή αποδέχεται την πλήρη ευθύνη για τυχόν ελλείψεις, κακή λήψη αποφάσεων ή έλλειψη κρίσης.  Ως εκ τούτου, μετά την Επανεξέταση της Ζωής, η μόνη κρίση που μπορεί να γίνει είναι η Αυτοψυχία. Το Επιστρέφων Πνεύμα, θα είναι είτε χαρούμενο είτε απογοητευμένο από τον εαυτό του ως αποτέλεσμα. Ο Μέγας Κριτής θα τους υπενθυμίσει τις καλές τους πράξεις ή τα μοναδικά τους πλεονεκτήματα και, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, θα τους βοηθήσει τελικά να επιλέξουν ένα νέο σώμα και ένα νέο περιβάλλον για να αντιμετωπίσουν και πάλι τις προκλήσεις τους. Το πνεύμα θα έχει την ευκαιρία για άλλη μια φορά να εξισορροπήσει τις κλίμακες σε περαιτέρω ενσαρκώσεις.

Οι μορφές του παιδιού, της γυναίκας και του ανθρώπου στην Κάρτα της Κρίσης αντιπροσωπεύουν τις διαφορετικές προσεγγίσεις στη ζωή που φαίνονται από τις μεμονωμένες εμπειρίες τους. Αντιπροσωπεύουν επίσης τη συσσώρευση των εμπειριών και των ταυτοτήτων μας σε προηγούμενες ζωές. Διότι στο Πνεύμα ή στη Φυσική Μορφή είμαστε το άθροισμα των προηγούμενων εμπειριών μας. Είναι μέσα από τη ζωή μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, γυναίκας και ανθρώπου μέσα από διάφορες ενσαρκώσεις, την Πνευματική Ανάπτυξη και την Εξέλιξη.

Στην Κάρτα της Κρίσεως καλούμαστε από τον Άγγελο να λογοδοτεί για τις προηγούμενες  ενέργειές μας στη ζωή. Η Κάρτα της Κρίσεως αφορά το Κάρμα. Όλοι γνωρίζουμε ότι μπορούμε να προσελκύσουμε καλό και κακό Κάρμα ως αποτέλεσμα των ενεργειών μας. 

Στο ταξίδι μέσω της Μεγάλης Αρκάνας, ο Τρελός αντιμετώπισε πολλές προκλήσεις, εμπόδια και ελέγχοντας ή περιορίζοντας τις καταστάσεις. Ωστόσο, αντιμετώπισε επίσης ευκαιρίες για βελτίωση, ελευθερία, ευτυχία και επέκταση. Δεν θα περίμενε κανείς να περάσει τη ζωή παίρνοντας όλες τις σωστές αποφάσεις με ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό του. 

H Kρίση=(O A R T )=υπερβαίνοντας την ανθρώπινη ζωή (ανεστραμμένη)

H Kρίση ανεστραμμένη υποδηλώνει ότι ο ερευνητής έχει πάρει λάθος αποφάσεις γύρω από θέματα μεγάλης σπουδαιότητας.O  ερμηνευτής έχει παρερμηνεύσει κάποιο  γεγονός ή συνβάντα. Η παρερμηνεία αυτή τον οδήγησε σε λάθος συμπεράσματα.Συγκρίνοντας με την κάρτα 11 της Δικαιοσύνης ανεστραμμένης βλέπουμε ότι και εκεί υπάρχει προκατάληψη. Σαν αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να αποδοθεί Δικαιοσύνη.H Kρίση ανεστραμμένη υποδηλώνει επίσης ότι ο ερευνητής δεν ενδιαφέρεται για τον πνευματικό κόσμο. Ο ερωτών πρέπει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο για να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ